Дани Валверду: Целта пред Григор Димитров е да остане в топ 5

от в 22:03 на 04.06.2018
Георги Христов

Наставникът на Григор Димитров - Дани Валверду определи целта, която двамата са си поставили до края на сезон 2018. А именно да запази мястото си в топ 5 на световната ранглиста.

Както е известно българинът има да защитава по-голямата част от актива си в ранглистата именно през втората половина на сезона.

В момента Димитров е действащият шампион от финалите на АТР в Лондон и "Мастърс 1000" в Синсинати.

Ето и какво си пожела венецуелецът в интервю за "Спортал": "Да се представи добре в турнирите от Големия шлем. Да остане в топ 5 на света. Ще се опитаме да натиснем следващите шест месеца. Началото на годината беше малко колебливо. Мисля, че резултатите на клей са добри. Нямаше късмет в Мадрид и Рим, като трябваше да играе срещу много сериозни съперници още в първия кръг. Тези мачове, ако са в третия, четвъртия кръг, са напълно различни, защото вече си в ритъм."

Валверду оценява и цялостно работния период между двамата до момента.

"Определям го като изключително позитивен. Напреднахме много след първата година работа заедно", коментира специалистът.

"Сега сме в позиция, в която се опитваме да постигнем големи неща. Тези последни 5% са най-трудни. Той се справи много добре на над 90%, но когато се опитваш да достигнеш върха става още по-трудно.

"Да вървим напред, става по-голямо предизвикателство. Трябва да останем търпеливи и да вярваме в процеса, който като отбор, сме преценили, че е правилният за Григор. Ако продължаваме да правим правилните неща, нямам съмнения, че резултатите ще дойдат."


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Дани Валверду: Целта пред Григор Димитров е да остане в топ 5 Георги Христов
Теми:  
григор димитров | дани валверду | тенис треньори

Коментари





Следвайте ни в Facebook