Даниел Колинс обърна Павлюченкова и е на 1/2 финал

от в 09:54 на 22.01.2019
В
Даниел Колинс, която записа дебютна победа в женската тенис асоциация преди по-малко от година, днес надделя над Анастасия Павлюченкова след 2:6 7:5 6:1 и за пръв път в своята кариера се класира за 1/2 финал на турнир от шлема. Интересен е фактът, че с днешната си победа американката си осигури повече пари отколкото бе спечелила досега в кариерата си.

Първият сет започна с бърз гейм за рускинята, като така тя поведе с пробив. Той беше и затвърден, след 17 минутен гейм, където се мина през 11 дюса, а Анастасия показа здрави нерви и спаси 4 брейкбола. В този гейм видяхме как ще седят нещата по време на целия двубой.


От една страна, Даниел беше доста притеснена и за разлика от мача си с Кербер, както и от всички останали досега в турнира, днес тя показваше доста нерви, а в игрови аспект, беше необичайно дефанзивна. От своя страна, противничката й беше по-спокойна, но и тя допускаше леки грешки, което очерта и да гледаме доста интересен мач.


Последва размяна на брейкове за 3:1, а на бързо стабилизирала играта си Павлюченкова стигна и до 5:1. Колинс все пак спря последователната серия от геймове на рускинята и взе за пръв път в мача своето подаване, но Анастасия отговори със същото и така затвори сета в своя полза.


Във вторият сет Колинс се поотпусна и започна да показва доста повече мисъл при играта си, пускаше повече къси топки и това помогна много на американката. При 2:1 тя и проби и уверено съумя да стигне до 5:3. Тук Анастасия все пак напомни за силните си изяви от първия сет си и  успя да пробие в последния възможен момент, като така видимо притесни своята противничка. В крайна сметка следващите два гейма завършиха в полза на Колинс и така се стигна до изравняване на сетовете.

Перфектно бе началото на последната част за Колинс, като тя взе гейма си на нула.  В следващия гейм при 15:30  в подаването на Павлюченкова, тя освен че беше предупредена за пресрочване на времето, не успя да върне форхенд на Колинс и 25-годишната американка стигна до 15:40, където вече преобразена, Даниел беше безпощадна и с печеливш ретур поведе с 2:0.

Тук вече американката заигра с познатата агресия, а това допринесе за последвалото лесно вземане на подаването й, като така тя устремено крачеше към победата. Ударите на Даниел бяха многократно по-тежки от тези на рускинята, а така Колинс не даваше никакъв шанс на противничката си да държи инициативата в играта.

Сервисът на Колинс също беше важно оръжие, защото тя подаваше повече от перфектно в решителните фази на мача. Въпреки че и се наложи да спасява мачбол, рускинята все пак взе сервис гейма си и всячески се опита да се върне в мача, но  съумя да спаси само още една точка за мача  на сервиса на Колинс, а всичко приключи след ретур в аут на Анастасия.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Даниел Колинс обърна Павлюченкова и е на 1/2 финал В

Коментари





Следвайте ни в Facebook