Даниил Медведев е на финал в Барселона след страхотен мач срещу Нишикори

от в 17:30 на 27.04.2019
В
Даниил Медведев е първият финалист в Барселона. Руснакът показа здрави нерви и отстрани Кей Нишикори след 6:4 3:6 7:5 за 2 часа и 24 минути.

Първата и втората част се решиха благодарение на по един брейк разлика. В откриващия сет Медведев реши нещата след ранен пробив при 2:2, докато Кей във втория открадна подаването на съперника си при 4:3.

Третата част започна критично за Даниил, който още в началото изостана с пробив. Това обаче набързо се промени, защото руснакът навакса пасива си при 2:1, след като взе две последователни точки при 30:30, като “мечката” впоследствие и поведе с 3:2 след лесен гейм.

Последва ново трудно подаване за японеца, който отрази три точки за брейк, като така се запази от втори последователен пробив. Оттук нататък нещата на корта станаха абсолютно изравнени, а рядко някой взимаше инициативата за повече от две-три точки.

Агресията на Нишкори обаче му служеше изключително добре и той често затрудняваше Даниил в сервис геймовете му, докато неговите минаваха сравнително по-лесно.

Все пак Медведев показа харкатер и въпреки че трудно, след два аса в гейма, се добра до 6:5, когато в подаването на Кей той натисна от бекхенд по прекрасен начин и след убедителни отигравания се добра до първия си мачбол в мача, който се и оказа напълно достатъчен, след като Нишикори заби форхенд в мрежата.

https://twitter.com/TennisTV/status/1122141349678125056?s=19

Така Даниил достига до втори финал през сезона и първи на турнир на клей, след като миналата седмица остана на крачка от спора за титлата в Монте Карло. С днешната си победа пък Медведев затвърди добрия си сезон на клей и направи баланса си 8-1, за разлика от миналата година, когото записа едва една единствена победа на червената настилка.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Даниил Медведев е на финал в Барселона след страхотен мач срещу Нишикори В

Коментари





Следвайте ни в Facebook