Даниил Медведев е новият шампион на Nitto ATP Finals!

от в 21:55 на 22.11.2020
Марк Хаджижеков

Даниил Медведев отново отказа да се предаде и съумя да се поздрави с трофея от финалите на АТР в Лондон! ,,Мечката" се наложи над световния номер три - Доминик Тийм, след обрат и 4:6 7:6(2) 6:4, за да спечели своята втора титла за годината, след като по-рано през сезона Даниил триумфира в зала ,,Берси" в Париж. Това е и девета титла в кариерата на Медведев, който с днешния си успех утвърди позицията си на един от най-силните състезатели на модерната тенис епоха. 

Мачът всъщност започна по-трудно за австриеца, който бе изправен пред общо два брейкбола още в първия си сервис гейм. Медведев не ги реализира, но все пак руснакът се радваше на преимущество в игрови аспект. 

При 2:2 обаче у Даниил изведнъж се появиха множество колебания, благодарение на които всъщност Тийм се добра до възможност за пробив. За разлика от своя съперник третият в света се възползва от шанса си, за да поеме контрола върху сета. 

Доми започна все по-често да печели лесни точки благодарение на силния си начален удар, който не рядко се оказваше не добре разчетен от Медведев. Сервирайки за първия сет все пак, Тийм изостана с 15:30, но последваха още няколко бомбени сервиса, а след щастлива намеса на мрежата в полза на световния номер три той се оттегли на стола за почивка с преднина в отделните части. 

Тийм започваше все по-често да печели дългите размени от дъното на корта, надхвърлящи бройката от 20-25 удара, а това принуждаваше Медведев да излиза от зоната си на комфорт и да играе по-често в близост до мрежата. 

И това обаче не се оказа особено печеливша стратегия за четвъртия в света, който все пак разчиташе на началния си удар, изваждащ го не рядко от множество неприятности. Всъщност Медведев бе изправен пред точки за пробив във второто и третото си подаване в сета, но до брейк така и не се стигна. 

Руснакът умело се превъплъщаваше в котка с девет живота, като на свой ред той достигна до възможност за пробив при 4:3. В този момент обаче бе ред на Тийм да покаже характер и да спаси подаването си, като двамата впоследствие започнаха по-лесно да налагат волята си, стъпвайки на линията за начален удар. 

Така се стигна до тайбрек, в който австриецът наглед имаше предимство, след като поведе с 2:0, но оттогава до края на дългия гейм Тийм така и не спечели още една точка, което означаваше, че развоят на този спектакъл ще бъде решен след трети сет. 

В него импулсът бе на страната на Медведев, който вече видимо се чувстваше по-комфортно на корта, като руснакът достигаше до серия от брейкболи. Тийм все пак намираше начин ,,да остане жив", но при 2:2 Медведев пое нещата в свои ръце, налитайки на мрежата, като този път руската офанзива се оказа успешна, а впоследствие световният номер четири се превърна в тоталния фаворит за спечелването на титлата в Лондон. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Даниил Медведев е новият шампион на Nitto ATP Finals! Марк Хаджижеков
Теми:  
атр финали | даниил медведев | доминик тийм | Лондон Мастърс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook