Даниил Медведев елиминира Ноле в Монте Карло

от в 16:43 на 19.04.2019
В
Спечелилият едва един мач през миналия сезон на клей, Даниил Медведев, продължава да изумява в Монте Карло. Руснакът показа характер и надделя над водача в световната ранглиста, Новак Джокович след 6:3 4:6 6:2.

Срещата започна повече от категорично за Даниил, който след няколко уверени форхенда успя да дръпне с ранен брейк. Силната игра на руснака продължи, а често мощните му удари от дъното на корта бяха твърде силни за Новак. Медведев дори дръпна с 0:40 при 3:1, но силна серия на съперника му не позволи на руснака да стигне до нов брейк.

Все пак добре сервиращ Даниил не допусна изненади и играейки стабилно от дъното и атакувайки добре играещия в защита сърбин, десетият поставен закономерно успя да затвори сета в своя полза след 6:3.



Втората част започна равностойно до 1:1, но тогава след бекхенд в мрежата на Медведев се стигна до 15:40 в подаването на руснака. Даниил обаче показа характер и след хубав печеливш удар и грешка на Ноле се добра до дюс. ,,Джокера” все пак направи хубава къса, за да поведе с предимство, а след нова такава и красив лоб Новак се добра до първия си пробив в мача.

,,Джокера” продължи с убедителната игра през остатъка от сета и комбинирайки хубави къси с мощни топки от дъното на корта, успяваше да затруднява съперника си изключително много. И въпреки че му се наложи да се връща от 0:30 при 3:2, без да отразява брейкболове той се добра до 4:2, а оттам нататък, без да се стига до възможности за пробив пред никой от двамата, в крайна сметка Ноле израни сетовете.



Третата част започна равностойно, а преди първата почивка при 2:1 никой не успяваше да вземе контрол над играта. Тогава за пръв път в мача видяхме и намесата на физеотарапевта, който разтриваше бедрата на Медведев. Това явно помогна на руснака, който при следващата почивка седна с аванс от 4:1. Това стана, след като той показа убедителна игра при дюс в подаването на Ноле, а на брейкбола Джокович прати форхенд в аут и така изостана с пробив, като това беше и последвано от гейм на нула в полза на младока. Въпреки че спаси брейкбол след добра атака, при нова възможност за пробив пред руснака, Ноле не успя да вкара красив лоб и по този начин изпусна второ поредно свое подаване, за да изостане с 1:5.

Нервите на Даниил обаче надделяха, подавайки за мача, като той допусна няколко грешки и позволи на съперника си да върне първия си брейк пасив. Все пак след като навакса пасив от 0:30 и след двойна грешка на ,,Джокера” се стигна до първия мачбол за руснака в мача, където страхотен бекхенд по диагонала позволи на Медведев да се класира на полуфиналите на турнира!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Даниил Медведев елиминира Ноле в Монте Карло В

Коментари





Следвайте ни в Facebook