Даниил Медведев не остави шансове на Монфис и е вторият финалист в София!

от в 19:50 на 09.02.2019
В
Даниил Медведев се справи с Гаел Монфис с 6:2 6:4 и така се класира за финала на "Sofia Open" при дебютното си участие.

Срещата беше открита с комфортни подавания на двамата, като дългите и интересни размени изобилстваха.

Във вторият си сервис гейм французинът срещна сериозни трудности и макар да заличи три брейкбола, все пак капитулира при четвъртата възможност и Медведев поведе с 3:1.

Даниил дори реализира втори пробив, но все пак Монфис не се отказаше и опита да се върне в сета, ала Медведев "отклони" опитите му, като абсорбираше перфектно мощта  на Гаел и в същото време пласираше много точно ударите си по линиите.



Така частта приключи със смазващото 6:2 в полза на руснака и той бе все по-близо до финала.

Втората част започна добре за "Ла Монф", който с няколко тежки начални удара съумя да вземе откриващото си подаване.

Парижанинът направи изключителен минаващ удар и елегантно стоп-воле, което му даде шанс да погледне към евентуален пробив, ала Даниил излезе по-стабилен в последвалите разигравания и изравни геймовете.

Монфис започна агресивно следващия си гейм и се отчете с чудесен уинър от форхенда си, но спад в коцентрацията му, позволи на младият му съперник да достигне до брейкшанс, а след непредизвикана грешка Гаел сдаде подаването си.

Руснакът продължаваше да парира всички опити на опонента си за вариация в срещата и го размина на два пъти при опитите на Монфис за ретур-мрежа, а след ас той вече водеше с 3:1.

Аналогично на предишната част, третият поставен отново си гарантира втори пробив аванс, но Монфис поведе с 15:40 в следващия гейм след изключително агресивен тенис.

Даниил обаче отново удържа в напрегнатия момент и защита сервиса си, а малко по-късно стана от стола на почивка при 5:2 в опит да спечели двубоя.

Точно тогава геният на французина блесна и той взе четири поредни точки, като последната бе взета със "свръхзвуков" бекхенд по правата, а интригата се завърна с пълна сила, тъй като Гаел намали пасива си до 4:5.

"Ла Монф" потегли силно в десетия гейм и взе първата точка след безкомпромисна акция на мрежата.

Оттам насетне обаче Медведев можеше да разчита на своя сервис и най-накрая затвори срещата, което означава, че утре ще излезе срещу Мартон Фучович в 17:00 в спор за трофея в София.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Даниил Медведев не остави шансове на Монфис и е вторият финалист в София! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook