Даниил Медведев с двусетова победа над Джaри

от в 15:15 на 26.04.2019
В
Даниил Медведев показа класа и продължава да нанизва победи през сезона на клей. Руснакът се справи с победилия по-рано на турнира нашия Григор Димитров - Николac Джaри.

"Мечката" не започна двубоя по най-добрия начин, като допусна агресивния си съперник да се добере до точка за брейк в откриващия гейм, но чилиецът не успя да пласира ретура си в корта, като в крайна сметка Медведев надделя в подаването си. Оттогава нататък, въпреки пределната агресия на Джари, губейки едва две точки до края на сета на начален удар, Даниил спечели всички свои подавания, бидейки необезпокояван.

Николас, от своя страна, подобна на вчерашния си мач наблягаше на силовата игра и мощните удари от дъното на корта, а това не рядко затрудняваше Медведев. Руснакът все пак намери как да излъже съперника си и след серия от няколко леко пресилени форхенда на Николас се добра до първия пробив в мача. Той беше и напълно достатъчен, защото дойде при 4:3, а след него последваха нови два категоричен сервис гейма.



Във втората част двамата започнаха изключително равностойно, а често превез в разиграванията взимаше по-задно класирания чилиец. Двамата все пак безпроблемно взимаха подаванията си, като началният удар често беше от изключителна важност. Даниил обаче промени това и успя да измъкне изключително продължителен гейм на ретур от шестата се разкрила възможност пред себе си. Именно това подаване на Николас се оказа и най-интересният гейм за мача, като в него публиката наблюдава прецизни къси, прекрасни минаващи удари и красив лоб на Медведев. Освен зрелищно, то се оказа и изключително важно, защото след него, спасявайки брейкбол, Даниил успя да вземе своето подаване за 5:3, а впоследствие и да затвори мача с 6:4.

В следващия кръг Медведев очаква победителя измежду Кей Нишикори или Роберто Карбайес Баена.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Даниил Медведев с двусетова победа над Джaри В

Коментари





Следвайте ни в Facebook