Даниил Медведев срещу Каспър Рууд - анализи, очаквания и коефициенти

от в 13:30 на 20.11.2021
Калоян Соколов

Даниил Медведев и Каспър Рууд ще излязат днес в първия полуфинален сблъсък от финалите в Торино, който ще стартира не преди 15:00 часа българско време. Несъмнено световният номер две е в ролята на абсолютен фаворит, но норвежецът неведнъж през сезона доказа, че може да бъде непреодолимо препятствие за всеки един съперник, така че интригата категорично е налице, а нека с вас да поразсъждаваме какво можем да очакваме от срещата.

Съперничество и начин за класиране във финалната четворка

Досега двамата са се изправяли на два пъти един срещу друг, като Медведев няма дори загубен сет, но Рууд е развил значително играта си от последния мач между тях, а и за пръв път двубоят ще се проведе на закрито. Длъжни сме да отбележим, че всеки от тях прекара значителен период от време на корта в груповата фаза, само че става дума за съвсем различно ниво на натоварване.

Руснакът спечели и трите си сблъсъка в своя поток, ала не съумя да избегне решителната част в нито един от тях и освен това изигра цели пет тайбрека. Истината е обаче, че единствено Зверев наистина изстиска физически шампиона от Откритото първенство на САЩ, докато в останалите случаи нещата до голяма степен се решаваха почти веднага след началния удар и едва ли умората ще е фактор за втория поставен, имайки предвид полученото право да почива, което имаше през вчерашния ден.

При световния номер осем нещата стоят по далеч по-различен начин, тъй като той трябваше да прави два поредни обрата и мястото му в турнира беше под сериозна заплаха, а това определено го е изцедило и на ментално ниво. Скандинавецът няма да има никакво време за възстановяване и ще трябва да се прегрупира за по-малко от 24 часа, като не изключвам кондицията му да не е във върховите си граници.

Обстоятелствата, които ни карат да не вярваме в евентуална изненада

Рууд категорично има проблем срещу играчите с мощен първи сервис и статистиката ни го показва нагледно. Седмият поставен е загубил близо 90 процента от точките, когато е посрещал първите подавания на Джокович и Рубльов, а сервисът на Медведев е още по-труден за връщане. Трябва да споменем, че самият норвежец не печели толкова лесни точки с началния си удар и посрещачът получава немалко шансове, така че предимството на фаворита изглежда осезаемо по отношение на двата основни компонента.

Ретурът на Медведев ще бъде за пореден път от изключително ключово значение, защото последният победител в Шлема е способен да го насочва с невероятна дълбочина и чрез него би могъл да накара противника си да отиграва последвалата топка от бекхенд, а така Рууд няма да може по никакъв начин да диктува хода на разиграването и на практика изходът на точката бива предопределен, имайки предвид колко солиден е московчанинът в продължителните размени от дъното на корта.

Скритите оръжия на Каспър Рууд

Вече споменах, че не смятам по-нискоранкирания състезател за обречен и той притежава своите прийоми, за да разклати наглед непробиваемия руснак. По принцип световният номер две предпочита неговият опонент да задава темпото, като го принуждава да играе по топки, които нямат почти никаква скорост и той сам трябва да генерира нужната мощ и пласиране, вкарвайки се наглед в един сериозен капан.

Осмият в света обаче притежава нужното ускорение, което да му даде шанс да пробие защитата на Медведев и да доминира от дъното на корта. Бавните удари на Медведев ще позволят на бързоногия скандинавец да се измества на форхенда си, който е един от най-добрите такива в Тура и оттам насетне проблемите са гарантирани за защитаващия шампион.

Норвежецът притежава много изчистена техника и се превръща в сериозен агресор, когато получава нужното време за целта и 198-сантиметровият играч може да си изпати сериозно, ако остане в прекалено пасивна позиция.

Очаквания и коефициенти

Въпреки безспорните качества на Рууд, Даниил Медведев в момента прелива от увереност и сякаш приема случващото се около него за една шега. Втората ракета на света разполага с по-сериозните оръжия спрямо своя опонент и вярвам, че ще ги използва достатъчно компетентно, за да запише нова чиста победа над коравия скандинавец.

Букмейкърите също дават сериозно предимство в полза на руснака, предлагайки ставка от 1,15 за негов успех, докато коефициентът в полза на Рууд се котира на 5,00, макар че тези предварителни очаквания често биват опровергавани. Вие пък ще може отново да наблюдавате срещата на обичайните линкове в Tennis.bg!

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Даниил Медведев срещу Каспър Рууд - анализи, очаквания и коефициенти Калоян Соколов
Теми:  
atp | Анализ | даниил медведев | истории и анализи | каспър рууд | превюта | финали торино

Коментари





Следвайте ни в Facebook