Даниил Медведев: Целта ми е трофея, организацията и самият турнир са перфектни

от в 07:17 на 10.02.2019
Калоян Пламенов

Големият фаворит в днешния финал на Sofia Open Даниил Медведев бе много щастлив от факта, че на 1/2-финалите победи убедително Гаел Монфис и обяви, че целта му през настоящата календарна година е място в топ 10 на световния тенис.

Днес не преди 17:00 часа той се изправя срещу унгареца Мартон Фучович в спор за трофея от надпреварата и е в ролята на абсолютен фаворит срещу своя опонент.

"Щастлив съм. Щом съм дошъл в София, тогава значи целта ми е титлата и нищо друго. Целта ми за този сезон е да направя пробив в топ 10", обяви руският тенисист на пресконференцията след двубоя.

"Това не важи само за тук, а и за всеки друг турнир в който играя. Можеше да загубя в първия кръг в София, но сега съм на финал. Знаете, че тогава загубих сет. Поддадох се на негативните емоции и можеше и да отпадна. За моя радост това не се случи".

"Ще се подготвя за финала само с една загрявка от половин час преди него. Във втория сет срещу Монфис бях под напрежение и той върна един от пробивите. Напрежението обаче не беше само при мен, но и при него".

"Мисля, че публиката подкрепяше по-скоро него, но това така и не ми повлия. Турнирът и организацията в София са наистина перфектни. Не мога да кажа нищо лошо за надпреварата, макар че не е турнир от "Шлема" все пак". 

"Хората в София са гостоприемни, а не както в Русия. Там е обратното. За съжаление не успях да видя много от града", каза още руснакът. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Даниил Медведев: Целта ми е трофея, организацията и самият турнир са перфектни Калоян Пламенов
Теми:  
sofia open | sofia open новини | даниил медведев | тенис турнир в софия

Коментари





Следвайте ни в Facebook