Даниил Медведев за представянето си в Париж и мачът с Циципас

от в 14:36 на 09.06.2021
Диана Андреева

Даниил Медведев и Стефанос Циципас са двама от най-обещаващите млади таланти в мъжкия тенис. За разлика от Лоренцо Музети и Себастиан Корда, двамата вече имат известен опит в Тура и заслужено са сред челните позиции в ATP класацията. Съперничеството между тях започва още при юношите, като се запазва и до днес. През вчерашния ден те се изправиха един срещу друг в 1/4-финала на Ролан Гарос, но мачът, макар и много качествен, бе лишен от интрига и завърши след 6:3 7:6 7:5 в полза на Стефанос Циципас. 

Даниил Медведев е един от най-отрицателно настроените състезатели към червените кортове, а резултатите на руснака в Париж бяха повече от неприятни. Той нямаше нито една победа преди началото на тазгодишното издание, ала играта му заслужено го изпрати сред последните осем през този сезон. Но повече за условията на Ролан Гарос 2021 и нагласата си към турнира разказа самият Медведев:

"След всеки турнир, който не съм спечелил, чувствам разочарование. В Париж усещах играта си чудесно още от първия ден и затова смятах, че мога да запиша добри резултати. Ако преди турнира ме бяха попитали дали бих се зарадвал да достигна до 1/4-финал, който да загубя от Циципас след оспорван мач, бих отговорил, че за мен ще бъде чест. Не се шегувам, наистина щях да бъда горд от подобен развой на надпреварата, но не очаквах по никакъв начин, че това наистина ще се сбъдне, предвид факта, че статистиката ми на Ролан Гарос беше 0-4. Представих се много силно и се борих до последната точка. Доволен съм.“


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Даниил Медведев за представянето си в Париж и мачът с Циципас Диана Андреева
Теми:  
даниил медведев | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook