Данийл Медведев и неговото мечтано лято

от в 11:54 на 22.10.2019
В


Даниил Медведев по-добър ли е от Александър Зверев, Стефанос Циципас и всички останали младоци набиващи скорост? Този сезон, отговорът на този въпрос е със сигурност Да.


Между лятото и есента Медведев изигра шест поредни финала, но преди всичко впечатли света със своята солидност и с подобренията, които постигна. Неслучайно тази година той спечели четири титли, включително ATP Masters 1000 в Синсинати и Шанхайския Rolex Masters.



И за разлика от Зверев и Циципас той стигна до първия си финал на шлем, а имено на US Open, където загуби срещу Рафаел Надал в невероятен петсетов мач, пълен със напрежение и емоции. След третия кръг в Уимбълдън той достигна няколко заключителни мача - във Вашингтон, където загуби срещу Ник Кирьос, на Роджърс Къп, когато отстъпи на Рафаел Надал, в Синсинати - победи Давид Гофен, на US Open, отново предавайки се на Рафа Надал, в Санкт Петербург, където надделя срещу Борна Чорич и в Шанхай се наложи Александър Зверев.


Със своята солидна и изключително непредсказуема игра той постига цели, които и Зверев, и Циципас все още не са реализирали. Нещата в тениса се променят бързо, но днес можем да кажем, че състезател като Медведев е по-готов да спечели титла от Големия шлем от Зверев и Цициспас.


Много зависи и от слабостите на Стефанос и германеца, които играят много посредствен сезон, основан преди всичко на провалите им в турнирите от Големия шлем. Ако сигналите са правилни (и те нарастват непрекъснато от 2018 г.), тогава ATP намери страхотен бъдещ шампион от шлем, сравним с Роджър Федерер, Новак Джокович и Рафаел Надал, но първи в списък, който трябва да събере тежкото наследство от тези три шампиона.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Данийл Медведев и неговото мечтано лято В

Коментари





Следвайте ни в Facebook