Дъстин Браун отстрани Саша Зверев в Щутгарт

от в 18:16 на 13.06.2019
В


Дъстин Браун елиминира първия поставен Саша Зверев в Щутгарт. Той стори това в успорван мач след 6:4 6:7 6:3 за малко над 2 часа игра.

През първата част Браун започна по-активно и проби рано след нечовешки ретур за 30:30, впечатляващ минаващ от бекхенд за 40:30, въпреки подхлъзване, и двойна на Саша, а впоследствие той затвърди и аванаса си, непозволявайки на съперника си да влзе в какъвто и да ретъм. Импулс в играта на Зверев бе близо да доведе до изравняване малко по-късно в сета при 4:3, ала ретур в мрежата отне разкрилата се възможност. Оттам нататък Дъстин, въпреки че изпусна огромно количество възможности за пробив при 5:3, взимайки подаването си при 5:4 на нула затвори сета в своя полза.



Втората част този път обаче започна по-добре за Зверев, който въпреки че често даваше топката на ракетара на непредвидимия Дъстин, с което беше и разтрелван, все пак се добра до пробив. Това стана изключително трудно, поради впечатляващите сервиси на Браун от полето за предимство, ала беше достатъчно, за да може и след  перфектен сервис гейм Зверев да поведе с 3:0. Аванс бързо прераснал и в 5:2.



Преднината на Саша обаче се оказа твъде крехка, защото след няколко добри волета, превъзходна къса от форхенд и спомогнат от грешки на съперника си Дъстин сякаш за секудни се върна в мача и дори притисна съперника си до стената, карайки го да сервира при 5:5. Това бе и един от най-важните моменти в мача, защото активния на мрежата, служещ си перфектно с разнообразните си удари Браун накара съперника си да отрази два скрити сетбола и да премине през цели 7 дюса, преди Зверев да се добере до 6:5. Дъстин обаче също срещна сериозни трудности да се добере до подаването си, след като трябваше да навкаса пасив от 15:40 и да отрази общо 4 сетбола преди да се озове в дългия гейм.

В тайбрека две грешни волета обаче костваха два от сервисите на Браун, а въпреки че със страхотен ретур неутрализира първоначално натрупания пасива, в крайна сметка след нов минипробив отстъпи със 7:3.



Решаващата част започна изключително равностойно, а двамата взимаха подаванията си безпроблемно благодарение на мощните сервиси. Това се запази до 3:3, когато Браун трябваше да се спасява на три пъти, ала любимата комбинация сервис мрежа го спаси. Впоследствие имнно тя и му донесе пробив, след като той, спомогнат от грешки на Саша и добри волета се добра до 30:40, а след добър ретур и хубаво воле проби решително. Впоследствие, отново излизайки след всеки сервис на мрежата, Дъстин затвори мача с 6:3, а с това и елиминира първия поставен на надпреварата.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дъстин Браун отстрани Саша Зверев в Щутгарт В

Коментари





Следвайте ни в Facebook