Датска тийнейджърка детронира Остапенко и завоюва втората си WTA титла!

от в 17:49 на 19.09.2021
Мирела Николова

18-годишната Клара Таусон е новата шампионка на WTA 250 надпреварата в Люксембург. През цялата седмица тя показа изключително високо ниво на игра и заслужено достигна до финалния двубой, където я очакваше среща с миналогодишната носителка на титлата - Йелена Остапенко. Датчанката спечели откриващата част и макар да допусна изравняване на резултата, тя успя отново да се мобилизира и в крайна сметка да се поздрави с втора WTA титла в своята кариера след крайното 6:3 4:6 6:4.

Таусон си осигури ранна преднина в дебютния сет, реализирайки пробив в третия гейм, който по-късно бе консолидиран за 3:1. Младата тенисистка бе крайно убедителна в представянето си от сервис линията и до края на сета не остави никакви шансове на Остапенко да мисли за възвръщане на равенството в геймовете.

Във втората част тийнейджърката отново постави под напрежение подаването на латвийката, ала този път шампионката от Ролан Гарос 2017 не позволи инкасирането на ранен брейк. В следващите минути тя повиши нивото си и благодарение на агресивната си игра предизвикваше неточности от ракетата на Клара, за да осъществи пробив в прословутия седми гейм, а оттам насетне нямаше затруднения да вкара двубоя в трети решителен сет.

Там Остапенко бе първата, която излезе напред с брейк, ала той бе последван от незабавен рибрейк - 2:2. Таусон продължи да изпитва трудности с посрещането на световната №30, но показа характер и не допусна ново изоставане. Сервирайки за оставане в мача, по-високоранкираната тенисистка се поддаде на напрежението и откри пред противничката си три поредни мачбола, с втората от които Таусон подпечата трофея си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Датска тийнейджърка детронира Остапенко и завоюва втората си WTA титла! Мирела Николова
Теми:  
wta | йелена остапенко | клара таусон | люксембург | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook