Давид Ферер надделя над Тенис Сандгрен! Душан Лайович допусна обрат и отпадна от Лопез

от в 10:09 на 27.02.2019
В
Ветеранът Давид Ферер се измъчи със Сандгрен във мач с два тайбрека и си осигури сблъсък със Саша Зверев.

През първата част, възможностите за пробив като цяло липсваха, а единствените такива бяха между почивките при 3:2 и 4:3.

И докато Давид спаси едва една такава, на Сандгрен му се наложи да се връща от 0:40 преди да вземе своето.

В крайна сметка двамата стигнаха до 6:6, но преди това изиграха една от най-епичните точки, която сме гледали през сезона:



В тайбрека двамата се добраха до 5:5 след няколко минибрейка, но от там две последователни точки решиха изхода на сета в полза на испанеца.

През втората част Тенис поведе след брейк в първия гейм, който съумя да задържи след спасена точка за пробив, като така и поведе в резултата с 2:0.

Той дори водеше през цялото време, а подаванията на двамата минаваха доста лесно, но точно когато не трябваше, американецът допусна спад в нивото си и позволи да бъде пробит за 5:5.

Така отново се стигна до тайбрек, а там доминиращ беше ветеранът от Испания, който въпреки че бе първият пробит за 3:2, се събра и след 3 минибрейка "прати" срещата в своя полза.

Испанвцът има цели четири сблъсъка досега с младия Саша Зверев, но нито веднъж не е успял да надделее, а мачът е последен в програмата на централния корт - не преди 6:00 часа българско време.



Душан Лайович оказа сериозна съпротива на Фелисиано Лопез, но не успя да се запази от обрат и отпадна рано Акапулко.

Мачът започна повече от добре за сърбина, който не само че успя да пробие за 2:0, а след това и се върна от 0:40, за да затвърди брейка си.

Все пак рибрейкът не закъсня, а така и преднината му изчезна.

Той дори беше пробит за 5:4, но след невероятна борбеност, в крайна сметка се добре до тайбрек, където рано поведе с 5:1 с два минибрейка, а това му помогна да затвори  дългия гейм със 7:3 точки.



Втората част отиде в сметката на Лопез, но това стана по изключително труден начин, след като двамата бяха играли първите 4 гайма повече от 25 минути, а Фелисиано имаше едва пробив аванс, който все пак при 5:2 успя да удвои и така стигна до решаващя сет.

Там двамата се запазиха от брейкове, а рядко някой имаше трудности в сервис геймовете си, особено във втората половина на частта.

Този път обаче до тайбрек не се стигна, защото при 5:5 Лопез стигна до решителен брейк от втората се разкрила възможност пред него и така спечели този драматичен мач продължил над два часа!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Давид Ферер надделя над Тенис Сандгрен! Душан Лайович допусна обрат и отпадна от Лопез В

Коментари





Следвайте ни в Facebook