Давид Ферер се сбогува завинаги с "Argentina Open" след пропуснат мачбол и претърпян обрат

от в 00:24 на 15.02.2019
В
Последния сезон на Давид Ферер в тура днес записа тъжна "глава" в развитието си, тъй като ветераът пропиля сет и два мачбола срещу Алберт Рамос, който накрая се поздрави с успеха.

Съвсем според очакванията двубоят бе изпълнен с маратонски разигравания и макар Давид да изостана в началото, той се влагаше максимално в точките и  достигаше наглед невъзможни топки, като изтискваше грешките от съперника си и така спечели сета с 6:3.

https://twitter.com/TennisTV/status/1096143884424491008?s=19

Втората част също вървеше добре за ветерана и той на два пъти имаше пробив на своя страна, ала Рамос не се предаваше и се стигна до тайбрек.

В дългия гейм, по-младият от двамата испанци достигна до три поредни сетбола, но Ферер не се отказа и скоро имаше пред себе си мачбол, който обаче беше пропуснат, а мачът влезе в решителната си трета фаза.

Последният сет се развиваше доста едностранно, тъй като бившият член на топ пет изпитваше дискомфорт в движението си по корта и Рамос се възползва от този факт повеждайки с 5:0.

Тук отново излезе на показ непримиримият дух на Ферер, като с мощната подкрепа от трубуните той върна един от брейковете и се отчете с един фамозен минаващ удар от бекхенд и още един отличен уинър реализиран далеч зад основната линия. 

При 5:3 все пак Рамос се взе в ръце и с няколко впечатляващи форхенда останали далеч от обсега на сънародника му, сложи край на участията на Давид Ферер в Буенос Айирес.

 

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Давид Ферер се сбогува завинаги с "Argentina Open" след пропуснат мачбол и претърпян обрат В

Коментари

Следвайте ни в Facebook