Давид Ферер: "Скоро младите ще заемат челните позиции в ранглистата."

от в 17:23 на 04.12.2019
В


След почти 20 години участие в тура, Давид Ферер реши да прекрати кариерата си през май тази година. Бившият световен номер три и финалист от Големия шлем беше един от най-успешните играчи извън „Големите 3“ през последните 15 години. Той работи усилено върху това да служи като модел за подражание на следващите поколения. Докато беше в Лондон, за да вземе участие в ATP Championship, Давид имаше възможността да говори за сезона на Рафаел Надал, но и за предстоящите тенис звезди, които изглеждат готови да заемат трона от Федерер, Рафа и Джокович, доминиращите фигури през последните 15 сезона.


Александър Зверев вече се добра до две титли от Мастърс 1000 и една на финалите на ATP през 2018 г., която беше наследена от Стефанос Циципас. Гъркът победи в Лондон през ноември, за да стане шестия най-млад играч печелил надпреварата в Лондон. Тенисисти като Даниил Медведев (два мастърс 1000 трофея през 2019), Алекс де Минор, Яник Синер, Денис Шаповалов и Феликс Ожер-Алиасим всички имаха доста добър сезон и Ферер очаква те да затрудняват легендите в следващите няколко години, дори и на турнири от серията Голям шлем, където все още няма "изненади" в победителите.


"Има млади тенисисти, които все повече навлизат в играта, печелят важни турнири като Стефанос Циципас, Даниил Медведев, Алекс де Минор и Яник Синер. В момента не са достатъчно стабилни психически, ала в следващите няколко години те изцяло ще заемат челните позиции. Смятам, че един от Next Gen ще получи шанс да се добере до титла от Голям шлем през 2020, защото наскоро Циципас спечели финалите на ATP и показа, че младоците започват да навлизат в тенис света."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Давид Ферер: "Скоро младите ще заемат челните позиции в ранглистата." В

Коментари





Следвайте ни в Facebook