Давид Гофен записа ценен обрат над Саша Зверев

от в 17:20 на 21.06.2019
В
Давид Гофен ще излезне срещу Матео Беретини в спор за място на финала в Хале. Това стана ясно след като белгиецът елиминира Александър Зверев с 6:3 1:6 7:6(3) за близо 2 часа игра.

В първия сет подаване на Давид беше изключително колебливо, докато това на Саша бе изцяло на другия полюс, а германецът общо за целия сет загуби едва пет точки на свой сервис. Въпреки че разнообразието в играта на Давид първоначално го държеше в срещата, с напредването на мача, той изпитваше неимоверни трудности да печели своите сервис геймове, а това на бърза ръка се отрази на резултата, защото след два пробива, в крайна сметка белгиецът предаде сета с 3:6.

Саша обаче започна втората част кошмарно и въпреки че поведе с 1:0, впоследствие загуби три последователни гейма, един от които с цената на пробив, а в злопоплучното подаване на германеца, той допусна цели три двойни грешки, като на брейкбола допусна непредизвикана неточност от бекхенд. Лоши решения на Зверев в комбинация с прекрасни печеливши удари на Гофен и разнообразие в темпото му на игра, позволиха двамата да изиграят 13-минутен гейм, а единственото държащо Саша беше сервиса му. Дори той обаче не бе достатъчен и Давид все пак проби, а това се оказа решаващо и с трети брейк, Гофен затвори сета с 6:1.

https://twitter.com/doublefault28/status/1142059643432255490?s=19

В третатата част младокът спря серията от седем поредни гейма на Гофен след като изравни за 1:1, а това му даде нови сили за борба и немецът постепенно започна да натрупва увереност. Именно този подем  се оказа много важен, защото първия по-слаб гейм на собствен сервис за Давид беше фатален, а последователност от няколко непредизвикани, дадоха тъй ценния аванс за Саша от пробив за 2:1. Впоследствие вторият поставен отново вдигна оборотите и заигра почти перфектен тенис, успявайки умело да държи подаванията си до 4:2, но отново това бе само временно състояние, защото нова доза силно изиграни точки от страна на белгиеца го върнаха в срещата при 4:4.

Изведнъж ролите се размениха и световният номер пет вече не водеше темпото, докато игровото предимството се пренесе трайно в полето на Гофен. Това веднага даде резултат, а белгиецът имаше възможност да затвори мача на цели два пъти, но хубав сервис и неуспешен пасингшот от бекхенд не му позволиха да приключи срещата тук, като с два лесно спечелени сервис гейма, двубоят трябваше да се реши от тайбрек.

В дългия гейм при 2:1 играчите записаха точката на мача, а въпреки невероятните защити, които показаха, по-добър излезна Гофен. Това обаче не му помогна да стигне до мини пробив, защото Саша пласира ас с 223км/ч и резултатът набъбна до 3:3. Все пак, Гофен успя да се справи с мощните подавания на германеца и след поредната добре изградена атака съумя най-после да се добере до минибрейка аванс, а това видимо му даде сили и той затвори тайбрека със 7:3 точки.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Давид Гофен записа ценен обрат над Саша Зверев В

Коментари





Следвайте ни в Facebook