Давид Налбандиян се завръща в Тура като треньор

от в 09:43 на 24.02.2021
Калоян Соколов

Давид Налбандиян определено бе сред най-обичаните тенисисти в Тура заради своята безупречна техника и лекота, с коята правеше и най-трудните изпълнения да изглеждат стандартни. Бившият номер 3 прекрати кариерата си през 2013-а, но сега отново изглежда готов да се завърне към тениса, а това ще се случи в ролята на треньор на сърбина Миомир Кецманович.

21-годишният състезател в момента заема 41-та позиция в свтовната ранглиста, само че се цели далеч по-високо и се надява да постигне целите си с помощта на именития аржентински специалист:

"Надявам се да имам възможността да работя за дълго време с него. Той вече ми спомена някои идеи, но най-важното е да осъществяваме постоянен прогрес и ще вкарваме новите неща в играта постепенно. За мен е невероятна чест да работя с Налбандиян, защото съм го гледал по телевизията като малък и съм се възхищавал на битките му с Голямата тройка. Определено ми се ще да се науча на неговия бекхенд" - завърши шеговито младокът.

Южноамериканецът също изрази вълнението си да се докосне отново до любимия спорт и коментира новото си сътрудничество с талантливия сърбин:

"Радвам се отново да съм по някакъв начин в тенис и ми се ще наистина да съм от полза в развитието на качествата на Миомир. Поканих го тук в Кордоба, за да се опознаем по-добре и да участва на турнира от сериите АТП 250 в родния ми град. Той е младо момче с огромен потенциал и със сигурност има какво да подобряваме. Сега ще се съсредоточим върху надпреварите на клей в Южна Америка, а впоследствие ще направим програма за целия сезон.

Имах нужда от известно време да намеря ракетите си, когато Кецманович ми се обади, защото не ги бях използвал от доста година, но ги намерих в гаража и вече съм готов за работа. Той е изключително амбициозен и мечтае за влизане в топ 10 и титла от Големия шлем, което прави задачата ми изключително отговорна - призна Налбандиян.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Miomir Kecmanovic (@miomirk)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Давид Налбандиян се завръща в Тура като треньор Калоян Соколов
Теми:  
atp | давид налбандиян | миомир кецманович

Коментари





Следвайте ни в Facebook