Давидович Фокина спечели испанското дерби с Агут; Хачанов мина с лекота през Нори

от в 01:28 на 04.03.2021
Калоян Соколов

Алехандро Давидович Фокина записа една от най-значимите победи в кариерата си, отстранявайки своя сънародник Роберто Баутиста Агут на старта в Ротердам с 6:2 7:6(3) и по този начин елиминира последния поставен в горната част от схемата.

Младокът показа отличен тенис в хода на цялата среща и постоянно вземаше топката по възходяща линия, което отнемаше от времето за реакция на неговия опонент и първата част скоропостижно отиде в актива на непоставения състезател.

Картината не се промени особено и във втория сет, в който отново Фокина владееше инициативата, макар че Агут показа солидна доза борбеност, която обаче не бе подплатена с достатъчно качествен тенис и така аутсайдерът в двубоя достигна до изненадващ успех.

Карен Хачанов също записа двусетова победа, след като елиминира Камерън Нори с убедителното 6:2 6:2. Играта на британеца се оказа твърде мека за световния номер 21, който изнесе истински своеобразен рецитал, пробивайки на цели четири пъти подаването на съперника, а същевременно не инкасира нито един брейк и така си гарантира мястото в следващия етап на турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Давидович Фокина спечели испанското дерби с Агут; Хачанов мина с лекота през Нори Калоян Соколов
Теми:  
алехандро давидович фокина | карен хачанов | ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook