Новите планове за Купа "Дейвис": Намален брой участници и неутрален град домакин

от в 19:09 на 06.12.2021
Владислав Риждов

Вчерашният финал между Русия и Хърватия от Купа "Дейвис" сложи официално край на сезон 2021. Въпреки сериозните критики от страна на някои играчи и треньори спрямо новия формат на отборната надпревара, организаторите вече разкриха своите планове за 2022 г. Следващата година финалите на състезанието ще се проведат в пет различни града за период от 11 дена. Броят на участващите отбори ще бъде намален от 18 на 16 и след това ще бъде разделен на четири групи. Всяка група ще играе в определен град, който ще се проведе в страна на един от класиралите се отбори. Тези, които преминат към фазите на елиминациите, ще трябва да летят до "неутрално" място за четвъртфиналите, полуфиналите и финала. 

Остават много въпроси без отговор относно последната промяна на формата с градовете домакини, които тепърва ще бъдат разкрити. Широко се спекулира, че Абу Даби ще бъде един от основните градове, избрани за 2022 г. и е силно предпочитан да бъде домакин на елиминационните фази. Донякъде противоречиво решение за преместване на събитието в район, който няма богата история на Купа Дейвис. Отказвайки да назове държави, президентът на ITF, Дейвид Хагърти, каза пред репортери, че не знае за каквото и да е противопоставяне къде може да се проведе турнирът. Въпреки че капитанът на Австралия, Лейтън Хюит, обвини миналата седмица официалните лица, че са „продали душата“ на състезанието на фона на спекулациите, че то може да се отправи към ОАЕ.

"Мога да кажа, че сме във финалния етап на преговори. Не сме подписали нищо все още, така че не смятаме за правилно да правим каквото и да е изявление по въпроса. Все още не знаем дали имаме опозиция, но сме много доволни от предпочитания град, с който водим преговори" - заяви Хагърти.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Новите планове за Купа "Дейвис": Намален брой участници и неутрален град домакин Владислав Риждов
Теми:  
Davis Cup | davis cup finals | дейвид хагърти | купа дейвис | купа дейвис финали

Коментари





Следвайте ни в Facebook