Даяна Ястремска е шампионката в Тайланд!

от в 14:38 на 03.02.2019
В


Даяна Ястремска и Айла Томлянович днес излязоха в финала на турнира в Хуа Хин, като срещата се очертаваше да бъде много оспорвана, тъй като и двете състезателки не бяха губили сет в хода на надпреварата.

Младата украинка взе своето първо подаване, след което успя да спечели изключително оспорван гейм на сервиса на Томлянович и така поведе с ранен пробив. Ястремка не спря дотук и увеличи серията си на пет поредни гейма преди съперничката й все пак да се разпише в резултата, ала за обрат бе твърде късно и Даяна затвори първата част рутинно след 6:2.Във втората част нещата се обърнаха и Томлянович започна да играе все по-уверено и дръпна с брейк аванс, но Ястремска върна паритета при 2:2.

Оттам насетне обаче сервиса на тийнейджърката напълно я предаде и тя направи един куп двойни грешки, които позволиха на австралийката да има "главна роля" в геймовете в които посреща, а Айла се възползва максимално от колебанията на опонентката си, реализирайки два поредни пробива и израванявайки по този начин сетовете.

Решителният сет предложи множество обрати и в първите четири гейма станахме свидетели на разменени брейкове.

Подобно на миналия сет Томлянович отново повиши оборотите на игра в този момент и достигна до възможност да сервира за мача при 5:2.

Тук обаче напрежението дойде в повече на Айла и играта й тотално се разпадна, а преднината й бе напълно заличена.

Ястремска дори се откъсна напред за 6:5 след нулев гейм, но Томлянович все пак се отърси от напрежението и вкара сета в тайбрек.

В дългия гейм играта придължаваше да се движи точка за точка, като смяната на полетата дойде при 3:3.

Украинката все пак взе минипробив при 4:3, който я изтреля напред и след няколко отлични поредни комбинцаии си гарантира своята втора титла в кариерата, след като в края на миналия сезон завоюва трофея в Хонг Конг.

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Даяна Ястремска е шампионката в Тайланд! В

Коментари

Следвайте ни в Facebook