Де Минор допусна изненадваща загуба от 214-тия в света на старта в Ещорил

от в 21:25 на 29.04.2019
В
Младият австралиец, намиращ се на 27-мо място в АТР ранглистата - Алекс де Минор, напусна надпреварата в Ещорил още в първи кръг след загуба от световния номер 214 Жоао Домингес в три сета - 6:2 2:6 6:2.

В първия сет водещият тенисист бе именно представителят на домакините, който подлагаше под напрежение всеки сервис гейм на съперника си. Домингес реализира брейк за 3:1, като при 4:2 квалификантът отрази и две точки за рибрейк, преди в крайна сметка той да пробие за втори път, печелейки откриващата част с 6:2.



Във втория сет статуквото на корта обаче изцяло се промени, след като Де Минор започна да контролира разиграванията, а сетът се разви огледално, защото австралиецът се възползва от два пробива, същевременно отразявайки и двете точки за рибрейк, до които Домингес се бе добрал.

Така трети сет трябваше да определи крайния победител. В него представителят на домакините започна ударно с ранен брейк, като авансът на Домингес не бе застрашен да бъде пропилян до самия край на двубоя, а по-конкретно до 5:2, когато нов пробив окончателно реши мача в негова полза.

По този начин португалецът се класира за втори път в кариерата си за втория кръг на домашния си турнир в Ещорил, където той ще срещне друг австралиец в лицето на Бърнард Томич или Джон Милман.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Де Минор допусна изненадваща загуба от 214-тия в света на старта в Ещорил В

Коментари





Следвайте ни в Facebook