Де Минор и Кецманович стартираха с победи в Милано

от в 19:05 на 05.11.2019
В
Първият поставен на младеждките АТР финали в Милано - Алекс де Минор, спечели първия си двубой от груповата си фаза срещу Алехандро Давидович Фокина. Миналогодишният финалист се наложи в четири сета след 4:2 3:4(5) 4:1 4:1 след един час и 31 минути на корта.

Австралиецът пръв притисна съперника си от ретур, реализирайки пробив при 1:1, а впоследствие и отрази две поредни възможности за рибрейк, за да поведе с 3:1. Не след дълго Де Минор затвори откриващата част в своя полза, а двамата сериозни стабилизираха началните си удари във втория сет, за да се стигне до тайбрек.



В него Давидович Фокина се нуждаеше от само един минипробив, който да го доведе до три поредни сетбола, като при третата си възможност испанецът изравни сетовете. Алехандро дори стартира третата част с брейк в своя полза, само че изведнъж последва неочакван спад у нивото на испанеца, който сякаш имаше трудности изобщо да намери очертанията на отсрещното поле с ударите си.



Де Минор, от своя страна, експоненциално вдигаше нивото си, за да спечели по внушителен начин четири поредни гейма и да се добере на сет от успеха в срещата. Два ранни пробива на сметката на Алекс и в четвъртата част определиха сета в негова полза, като по този начин началото на австралиеца на тазгодишните младеждки АТР финали бе ознаменувано с успех.

Изображение

Миомир Кецманович записа победа в дебютното си участие в Милано срещу друг дебютант в лицето на Каспър Рууд - 4:3(5) 4:3(7) 4:2. В началото на мача нямаше никакви изгледи за пробиви, като така се стигна и до първия дълъг гейм в двубоя, в който сърбинът поведе с 3:0 точки, а до края не изпусна аванса си, за да се откъсне напред в частите.

Изображение

Във втория сет ситуацията бе идентична, като този път в тайбрека двамата бяха равностойни, а единственият минипробив дойде именно при 6:5 в полза на Миомир, който тогава съумя и да се наложи във втората част. Брейк най-накрая имаше в третата част при 2:2, като впоследствие Кецманович не срещна трудности със затварянето на мача в своя полза, триумфирайки след печеливш удар от виртуозно изпълнение от форхенд воле по късия диагонал.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Де Минор и Кецманович стартираха с победи в Милано В

Коментари





Следвайте ни в Facebook