Де Минор и Кецманович стартираха с победи в Милано

от в 19:05 на 05.11.2019
В
Първият поставен на младеждките АТР финали в Милано - Алекс де Минор, спечели първия си двубой от груповата си фаза срещу Алехандро Давидович Фокина. Миналогодишният финалист се наложи в четири сета след 4:2 3:4(5) 4:1 4:1 след един час и 31 минути на корта.

Австралиецът пръв притисна съперника си от ретур, реализирайки пробив при 1:1, а впоследствие и отрази две поредни възможности за рибрейк, за да поведе с 3:1. Не след дълго Де Минор затвори откриващата част в своя полза, а двамата сериозни стабилизираха началните си удари във втория сет, за да се стигне до тайбрек.В него Давидович Фокина се нуждаеше от само един минипробив, който да го доведе до три поредни сетбола, като при третата си възможност испанецът изравни сетовете. Алехандро дори стартира третата част с брейк в своя полза, само че изведнъж последва неочакван спад у нивото на испанеца, който сякаш имаше трудности изобщо да намери очертанията на отсрещното поле с ударите си.Де Минор, от своя страна, експоненциално вдигаше нивото си, за да спечели по внушителен начин четири поредни гейма и да се добере на сет от успеха в срещата. Два ранни пробива на сметката на Алекс и в четвъртата част определиха сета в негова полза, като по този начин началото на австралиеца на тазгодишните младеждки АТР финали бе ознаменувано с успех.

Изображение

Миомир Кецманович записа победа в дебютното си участие в Милано срещу друг дебютант в лицето на Каспър Рууд - 4:3(5) 4:3(7) 4:2. В началото на мача нямаше никакви изгледи за пробиви, като така се стигна и до първия дълъг гейм в двубоя, в който сърбинът поведе с 3:0 точки, а до края не изпусна аванса си, за да се откъсне напред в частите.

Изображение

Във втория сет ситуацията бе идентична, като този път в тайбрека двамата бяха равностойни, а единственият минипробив дойде именно при 6:5 в полза на Миомир, който тогава съумя и да се наложи във втората част. Брейк най-накрая имаше в третата част при 2:2, като впоследствие Кецманович не срещна трудности със затварянето на мача в своя полза, триумфирайки след печеливш удар от виртуозно изпълнение от форхенд воле по късия диагонал.

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Де Минор и Кецманович стартираха с победи в Милано В

Коментари

Следвайте ни в Facebook