Де Минор: "Имах много очаквания за годината"

от в 17:46 на 11.11.2020
Валери Андреев

След като спечели много труден двусетов успех срещу квалификанта Аслан Карацев, Алекс Де Минор даде и своят първа пресконференция на българска земя, а ето и какво сподели австралиецът:

Как се чувствате след първата си победа?

Много съм доволен от представянето си днес, доволен съм че започнах с победа участието си на Sofia Open срещу един много, много труден опонент. Днес научих че не се чувствам много добре ментално, но се радвам, че намерих начина, борих се. Със сигурност, не може всеки ден да играеш на 100% и е хубаво, да запишеш победа в такъв ден.

Какви са очакванията Ви за Sofia Open?

Дойдох без много цели, трябва да съм концентриран, но знам че това е последния турнир, няма да провали годината ми, и дойдох тука да покажа добра игра, да се задъжа в турнира максимално и това е. Ще бъда трудна седмица, не гледам много далеч напред. Не искам да изпреварвам събитията, чакат ме сериозни противници и гледам мач за мач. 

Кой искате да Ви е следващия опонент, Марк-Андреа Хюслер или Яник Синер?

Всеки от двамата ще е много труден опонент, нямам предпочитания. И двамата имат силова игра, и ако трябва да съм честен се надявам да изиграят дълъг 14 часов двубои.

Дали турнира играе ролята на NextGen Final до някаква степен?

Донякъде е вярно, че това е като NextGen турнир, малко или много да, все пак има много млади играчи. Все пак обаче смятам, че съм една идея по-израсна от останалите, с оглед и повечето мачове, които имам зад гърба си.

Какви са Ви впечатленията за Бъглария и били ли сте преди тук?

Това е първият ми път в България. Надявам се да опозная повече София, наслаждавам се на гледката от хотела ми, страхотна е. Бих се върнал и искам да мога да се разходя из красивия град София, изглежда прекрасно. Честно казано обаче познанията ми за България не са големи и се надявам до края на седмицата да ги развия.

Това е последният турнир за годината, каква равносметка може да направите на сезона си?

Имах много очаквания за годината, но за съжаление контузията в началото, както и цялата ситуация с ковида, я направиха много трудна. Със сигурност не беше годината, която исках да имам, но все пак има позитиви, надявам се да се възползвам догодина от тях и да имам годината, която исках да имам през тази.  


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Де Минор: "Имах много очаквания за годината" Валери Андреев
Теми:  
sofia open | алекс де минор

Коментари





Следвайте ни в Facebook