Де Минор надви уморения Поспишил и е 1/4-финалист на US Open

от в 20:58 на 07.09.2020
В


Алекс Де Минор извоюва мястото си в 1/4-финалната фаза на надпреварата в Ню Йорк след като спечели с 7:6(6) 6:3 6:2. Демонът надигра Васек Поспишил в три сета и по този начин завоюва престижното място на при последните 8.

Де Минор бе водещият на корта през целия мач, като показа много добра игра от основната линия и спечели доста ключове точки. За сметка на това Поспишил се бори, но умората от предните му два мача също оказа влияние и след първата част, той трудно се противопостави на опонента си.



В първата част от мача интрига в хода на частта липсваше, а възможности за пробив нямаше и логично частта влезе в тайбрек. Там обаче драмата беше повече от сериозна, защото Поспишил водеше с 2:6 точки, но след слаба игра на канадеца, Де Минор се възползва, показа най-доброто от играта си и обърна до 8:6.

В началото на втория сет Де Минор отрази шанс за брейк, а впоследствие и проби, а лека-полека австралиецът взе контрол над събитията на корта. По този начин поведе на бърза ръка с 5:1, а впоследтвие и затвори частта с 6:3. Сценарият се повтори и през втората част, а този път Алекс успя да затвори сета с 6:2, като така и заслужено подчини вече видимо уморения си опонент.



В следващ кръг австралиецът ще се изправи срещу победителя от Феликс Оже-Алиасим и Доминик Тийм, които играят по-късно днес.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Де Минор надви уморения Поспишил и е 1/4-финалист на US Open В

Коментари





Следвайте ни в Facebook