Де Минор победи Агут в два тайбрека; Монфис се справи с Пер

от в 18:48 на 30.10.2019
В


Нова изненада на кортовете във Париж поднесе малдият талант Алекс Де Минор. Австралиецът за пореден път беше безпогрешен на кортовете и освен че си осигури място в трети кръг, то той успя и да елиминира всички шансове на Роберто Баутсита Агут за класиране в Лондон. Алекс отново "летеше" по корта и агресивно, пласирайки се страхотно в близост до мрежата, успя да извоюва престижния успех след 7:6(2) 7:6(1).



Де Минор освен че беше страхотен на начален удар показа и впечатляваща психика във важните моменти. Той първоначално взе категорично първия тайбрек, а впоследствите през втората част освен че повтори това в дългия гейм, в хода на сета успя и да отрази два сетбола пред Агут, по пътя към завръщането след изоставане с 5:3.



В друга среща Гаел Монфис показа, че още не се е предал в битката си за място в Лондон и след стабилна игра успя да отстрани сънародника си Беноа Пер с 6:4 7:6(4).



Монфис игра значително по прецизно и не само че намери страхотния баланс в играта си, пласирайки сериозна доза от топките на основната линия в полето на Беноа, то той успяваше да движи съперника си доста по корта, а имено така и утвърди и контрол над събитията на полето. Пер също имаше своите моменти, но те бяха далеч по-редки и по-малко сравнение с тези на Монфис, а така сезонът на Беноа приключи със загуба в два сета и той отново, както преди няколко месеца ще може да се отдаде на забавни купони и луди нощи.

https://twitter.com/TennisTV/status/1189571855004377088?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Де Минор победи Агут в два тайбрека; Монфис се справи с Пер В

Коментари





Следвайте ни в Facebook