Де Минор постигна първа победа от август насам; Виньолас надигра и Оже-Алиасим

от в 03:17 на 11.10.2021
Владислав Риждов

Алберт Рамос-Виньолас записа втори пореден чист успех и продължава към третия кръг в Индиън Уелс. След като спечели титлата в Ещорил в началото на месец май, испанецът получи спад в представянето си, но днес показа, че навлиза във форма, надделявайки над Феликс Оже-Алиасим с 6:4 6:2.

Двамата откриха срещата с лесни сервис геймове. Последва силна игра от страна на Виньолас, който спечели следващите осем точки на сметката си и поведе с 3:1. Левичарят дори имаше още шансове да увеличи аванса си, но Оже-Алиасим не позволи това да се случи. Канадецът дори възстанови равенството, но не успя да надгради представянето си и инициативата отново отиде на страната на световния №48. Виньолас реализира още един брейк, който успя да затвърди и нямаше проблеми да открие сметката си в общия резултат. Във втората част испанецът запази високото си равнище на игра и това бързо му донесе дивиденти. След равностойни четири гейма, Виньолас постави под напрежение седмия в схемата и взе подаването му, за да поеме водачеството. Трикратният шампион от АТП надпревари не спря дотук, затвърди на нула предимството си, преди окончателно да сложи точка на спора.

Алекс Де Минор прекъсна негативната си серия и се поздрави с първи успех от месец август насам, надигравайки в последователни сетове своя сънародник Александър Вукич с 6:4 7:5.

Откриващата част премина равностойно, с безпроблемни подавания за двамата състезатели. В самия край Де Минор реализира брейк, но той веднага бе върнат от световния номер 202. Все пак фаворитът в срещата отново си извоюва предимство в резултата след нов пробив, преди да затвори комфортно сета в своя полза. В началото на втората част квалификантът Вукич показа стабилна игра, която бързо се отрази и върху резултата. 25-годишният австралиец поведе уверено с 4:1 и по всичко изглеждаше, че двамата ще изиграят пълния формат на срещата. Де Минор обаче върна паритета, а след това пречупи Вукич още веднъж, за да прекъсне серията си от четири поредни поражения.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Де Минор постигна първа победа от август насам; Виньолас надигра и Оже-Алиасим Владислав Риждов
Теми:  
алберт рамос-винолас | мастърс 1000 | обзор | тенис турнир в индиън уелс | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook