Де Минор срази последния непоставен и е в топ 8 на Уимбълдън, но се контузи на мачбола си

от в 22:53 на 08.07.2024
Калоян Соколов

Алекс Де Минор се класира за първия си четвъртфинал на Уимбълдън и общо трети в своята кариера на ниво Голям шлем. Световният номер 9 изнасяше истинска тенис лекция на 20-годишния Артур Фис и изглеждаше, че ще се справи максимално бързо със съпротивата на младока, водейки с два сета и 3:1 гейма, но французинът от този момент насетне проби своя съперник цели 4 пъти и му даде здрава битка.

Все пак опитът на Де Минор му помогна да се измъкне като победител от мача и да си осигури сблъсък с един измежду Нова Джокович и Холгер Руне във финаланта осмица на състезанието - 6:2 6:4 4:6 6:3 за 2 часа и 57 минути игрово време, отмъщавайки си за поражението, което Фис му нанесе през този сезон в Барселона.

Двубоят започна  с пробив на нула в полза на фаворита, който загуби само една точка в следващите си две подавания и много скоро увеличи аванса си до 4:0. Фис изглеждаше изтощен от предходната си тежка 5-сетова битка с Роман Сафиулин и изобщо не виждахме познатия атлетизъм на най-младия член на топ 50, като деветият поставен поведе в сетовете за по-малко от половин час.

Втората част започна по най-добрия възможен начин за непоставения играч, който вкара мощния си форхенд в употреба и се откъсна напред с 3:0. Отам насетне обаче наблюдавахме същото развитие на събитията от предходния сет, тъй като австралиецът спечели 5 поредни гейма и много скоро имаше аванс от 2:0 в отделните части.

Доминацията на по-високоранкирания тенисист продължи с пълна сила и той проби в самото начало на третия сет, а той дори можеше да удвои преднината си. Фис все пак се задържа в мача и изведнъж започнахме да виждаме познатата енергия в неговия тенис. Младокът достигаше до всяка една точка и впечатляваше с мощни уинъри от всяка една позиция на корта, обръщайки нещата от 1:3 до 6:4 в своя полза, за да вкара срещата в четвърта част.

Там видяхме същински фестивал на пробивите, като французинът продължи да е много равностоен в дългите разигравания и дори често да има предимство от дъното на корта, само че неговият начален удар тотално се разпадна и той инкасира цели 4 пробива, което на практика реши мача в полза на Де Минор, но нещата не са напълно перфектни за 9-кратния ATP шампион, имайки предвид, че той сякаш се контузи точно на мачбола си.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Де Минор срази последния непоставен и е в топ 8 на Уимбълдън, но се контузи на мачбола си Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекс де минор | артур фис | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook