Де Минор стартира с двусетова победа в София, вече е на четвъртфинал

от в 17:30 на 11.11.2020
Димитър Беловски

Алекс де Минор се класира за четвъртфиналите на турнира в София след победа над руския квалификант Аслан Карацев в два сета – 6:4, 7:6(5).

Квалификантът направи множество непредизвикани грешки в началото на двубоя, които помогнаха на австралиеца да пробие на нула още в първия гейм. Де минор задържа високото ниво на игра, а грешките от ракетата на Карацев продължаваха да валят и за малко поставеният под №3 тенисист да реализира още един пробив за 3:0. Все пак руснакът успя да се измъкне от трудната ситуация и се разписа за 2:1. Въпреки това обаче австралиецът поддържаше висок процент на спечелени точки от първи сервис и не позволи на руския тенисист да пробие до края на сета. Това от своя страна пък означаваше лесен сет в сметката на де Минор – 6:4.

                                                     

Още от средата на първия сет се видя как Карацев вдигна нивото на игра и той най-накрая успя да пробие за 2:4 във втория сет след грешка на де Минор. Руснакът не издържа и австралиецът мигновено върна пробива, подпомогнат и от грешки на противника. Световният №114 отново проби след страхотен обрат в осмия гейм и поведе с 3:5. Вместо да изравни частите поставеният под №3 проби отново, а след това отрази две точки за нов пробив, за да изравни при 5:5. Двамата си размениха по един гейм и се стигна до тайбрек, който трябваше да реши всичко. Там по опитния австралиец надделя след 7:4 точки.

В следващия кръг де Минор ще се изправи срещу Яник Синер или Марк-Андреа Хюслер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Де Минор стартира с двусетова победа в София, вече е на четвъртфинал Димитър Беловски
Теми:  
sofia open | алекс де минор | арена армеец | софия

Коментари





Следвайте ни в Facebook