Де Минор за травмата: Направих грешка и съм опустошен; не знам дали ще играя на Олимпиадата

от в 15:55 на 10.07.2024
Калоян Соколов

Алекс Де Минор трябваше да изпита едно от най-големите разочарования в своята кариера, след като стана ясно, че световният номер 9 не е в нужното физическо състояние, за да излезе днес на корта за 1/4-финалния си мач от Уимбълдън срещу Новак Джокович. Австралиецът призна колко му е тежко да няма възможността да играе в толкова важен мач и разкри какво е естеството на въпросната травма и кога бихме могли да го очакваме обратно на корта.

"Очевидно това е изявление, което никак не ми се иска да направя. Опустошен съм, но трябва да се оттегля от Уимбълдън заради контузия в бедрото. Имам малко разкъсване на мускул. Усетих силно изпукване при последните три точки в мача срещу Фис.

Вчера преминах през скенер и тогава разбрах, че би имало голям риск да влоша нещата, ако изляза на корта. Честно казано не знам дали ще мога да участвам и на Олимпийските игри.Болката е сериозна и може да ми се наложи да отсъствам за период между 3 и 6 седмици.

Не е тайна, че това досега е най-големият мач досега в кариерата ми и бях готов на всичко, за да играя. Знах резултатите още вчера, но изчаках досега, надявайки се на някакво чудо, когато се събудя тази сутрин. Порблемът е, че едно грешно движение можеше да ме извади за период от 4 месеца. Не съм склонен да рискувам толкова много.

Още в същия момент усетих, че е станало нещо много лошо и дори не мога да се насладя на постигнатото през седмицата. Опитвам се да мисля позитивно, тъй като поне няма да отсъствам за толкова дълго време на корта. Щеше да е неуважително да изляза в такова състояние срещу тенисист от ранга на Новак. Няма как да играя на 1/4-финал на Уимбълдън, знаейки че нямам никакъв шанс да спечеля. Никога не е добра идея да се плъзгаш на трева, но го направих, защото ставаше въпрос за мачбол и направих грешка" - сподели световният номер 9 на своята извънредна пресконференция, където обяви своето решение за отказване от турнира.

>


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Де Минор за травмата: Направих грешка и съм опустошен; не знам дали ще играя на Олимпиадата Калоян Соколов
Теми:  
алекс де минор | интервюта | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook