Още една непоставена 1/4-финалистка на РГ: Мухова бе безпощадна срещу изненадата на турнира

от в 17:25 на 04.06.2023
Мартин Петков

Каролина Мухова е втората 1/4-финалистка на Ролан Гарос, след като се справи с голямата изненада в Париж при дамите. Чехкинята имаше задачата да срещне напълно непознатата на широката общественост 20-годишна рускиня Елина Авенасян, която влезе в основната схема под формата на "щастлива губеща" и достигна втората седмица в Париж след победа над олимпийската шампионка Белинда Бенчич, но световната номер 43 сложи край на приказката ѝ и я сломи в поредни сетове - 6:4 6:2. По този начин за Мухова предстои дебют във финалната осмица на Откритото първенство на Франция, като в опит да се класира за втория си "мейджър" полуфинал в своята кариера, ще премери сили с бившата вицешампионка от надпреварата Анастасия Павлюченкова.

Чехкинята имаше обещаващ старт на двубоя, след като още в първите минути придоби инициативата при размените от дъното на корта и благодарение на атакуващия си стил, имаше комфорта да продуцира значително повече уинъри в играта си. Именно това донесе пробив на световната номер 43, който впоследствие тя самата допусна да бъде заличен след моментен спад в равнището си, но оттам насетне отново се завърна към безупречните си акции в офанзивен план, чрез които доминираше младата си съперничка и на още два пъти отмъкна сервиса ѝ. Авенасян от своя страна не сломи глава и отговори на предизвикателството с рибрейк, но нямаше сили за нещо повече и Мухова записа откриващия сет срещу името си.

С настъпването на втората част рускинята демонстрира, че има ударите в арсенала си, с които да се бори за пълен обрат, но непредизвиканите грешки в представянето ѝ преобладаваха и тя инкасира ранен пробив, въпреки че водеше с 40:0. Впоследствие качеството в началните удари и на двете непоставени тенисистки спадна значително, като брейкболите бяха неизменна част от почти всеки гейм, но Мухова умело усещаше момента, в който трябва да вдигне оборотите, като по този начин нито за секунда не допусна водачеството ѝ в резултата да бъде поставено под въпрос и дори го дублира, за да официализира победата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Още една непоставена 1/4-финалистка на РГ: Мухова бе безпощадна срещу изненадата на турнира Мартин Петков
Теми:  
wta | каролина мухова | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook