Дебютантът Нестеров не успя да затвърди пълното превъзходство над Парагвай

от в 20:13 на 05.03.2022
Диана Андреева

Пьотр Нестеров допусна драматична загуба в дебютния си мач за мъжкия национален отбор. В заключителната среща от двубоя срещу Парагвай в плейофите на Световна група II за Купа "Дейвис" в столичната зала "София" 18-годишният варненец отстъпи с 6:7(6), 7:6(2) 5:10 пред първия избор в тима на гостите Даниел Вайехо. 

Срещата беше протоколна, тъй като крайната победа на България беше гарантирана още в мача на двойки, след който резултатът стана 3-0. Нестеров се бори до последната точка, за да затвърди пълното превъзходство над южноамериканците, но беше спрян от 17-годишния си противник, стигнал до 1/2-финал на сингъл и финал на двойки на юношеския Australian Open в Мелбърн през януари. 

Крайният успех с 3-1 победи изпраща България напред в Световна група II. С изключение на Нестеров, останалите ни състезатели не загубиха нито сет в хода на двубоя с Парагвай. Кузманов, Лазаров и Донски впечатлиха почитателите по трибуните на Зала "София", които през изминалите два дни ги подкрепяха по време на изявите им.

Източник: БФТ


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Дебютантът Нестеров не успя да затвърди пълното превъзходство над Парагвай Диана Андреева
Теми:  
българия | българия-парагвай | Български тенис | купа дейвис | пьотр нестеров

Коментари





Следвайте ни в Facebook