Дебютен Чаланджър 1/4-финал: Нестеров взе реванш от играч със 100 позиции над него в Добрич!

от в 14:45 на 21.08.2024
Калоян Соколов

Пьотр Нестеров (световен номер 439) се класира за своя първи 1/4-финал в Чаланджър Тура! 21-годишният ни талант получи "уайлд кард" за надпреварата от категория ATP Challenger 50 на червените кортове на тенис клуб "Изида" в Добрич и се възползва по възможно най-добрия начин от отворилата се възможност.

Българинът на старта преодоля съпротивата на шестия поставен Чезар Крету от Румъния (световен номер 297), а днес надви испанеца Николас Санчес Искиердо, който вчера отстрани Янаки Милев, а впоследствие заедно с Карлос Лопес Монтегуд надвиха Нестеров и Милев в откриващия кръг на двойковия турнир.

Този път обаче за Искиердо прошка нямаше и нашият сънародник го разгроми с крайното 6:1 6:2 за 1 час и 45 минути и така в спор за място във финалната четворка ще срещне един измежду аржентинеца Валентин Абоян (световен номер 424) и руснака Иван Гахов (световен номер 332), а днешната победа ще помогне на младия ни талант да е само на един успех разстояние от това за пръв път да влезе в топ 400 на световната ранглиста.

Първите два гейма протекоха изключително интересно, тъй като световният номер 337 повеждаше с 40:0 във всеки един от тях, но Нестеров намираше път обратно и се откъсна напред с 2:0 гейма.

Искиердо пък продължи да не се възползва от своите шансове, пропускайки още два поредни геймбола и 21-годишният тенисист се откъсна напред с 4:0. По-високоранкираният тенисист най-после се разписа в резултата, но българинът летеше по корта и закова поредна отлична бекхенд права, за да реализира трети брейк от началото на мача и така да сложи точка на спора в откриващия сет.

Вторият сет започна по-равностойно, но се запази тенденцията Пьотр да печели важните точки и той реализира брейк за преднина от 3:1, измъквайки гейм с 8 равенства. Искиердо можеше да се върне в играта при 4:2, когато се сдоби с възможност за рибрейк, само че отново родният ни представител не трепна и впоследствие отново отмъкна сервис гейма на испанеца, за да узакони победата си.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Дебютен Чаланджър 1/4-финал: Нестеров взе реванш от играч със 100 позиции над него в Добрич! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | добрич | Обзори | пьотр нестеров | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook