Дебютната топ 20 победа е факт! Героична Томова записа дебютен успех на РГ в кариерата си!

от в 18:23 на 27.05.2024
Николай Маринов

 Виктория Томова продължжи добрите си изяви на корта, като този път ни зарадва с победа на поставената под номер 16 и 18-а в ранглистата рускиня Екатерина Александрова със 6:3. 7:6 (5) за 1 час и 32 минути игра. Това беше първа победа в кариерата на Вики над представителка на топ 20 и дебютна такава в основната схема на Ролан Гарос.

Така Томова се реваншира за загубата от същата съперничка в 3 сета в първи кръг на Ролан Гарос миналата година и в следващата фаза на надпревара ще премери сили с китайката Ксиню Уанг, срещу която пропусна 10 мачбола и загуби в откриващия кръг на турнира в Мадрид.

Откриващият сет протече под диктовката на Томова, която на два пъти повеждаше с пробив и стоеше много по-стабилно на корта, като само след 36 минути се оказа водеще в отделните части.

 Във втория сет Томова запази инерцията от края на първата част и реализира ранен пробив, като се възползва и от сериозното количество непредизвикани грешки на Александрова. След това, рускинята спря да допуска толкова неточности, а плътните ѝ удари започнаха да влизат и така съумя да да осъществи рибрейк в последния възможен момент - 5:5.

Последваха убедително спечелени геймове от сервиращите и равностойна битка до края на сета крайна сметка се стигна до тайбрек, в който нашето момиче водеше през цялото време в резултата и накрая затвори срещата с решителен мини брейк при 6:5, за да постигне вероятно най-ценната победа в кариерата си!

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Дебютната топ 20 победа е факт! Героична Томова записа дебютен успех на РГ в кариерата си! Николай Маринов
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | Обзори | ролан гарос

Коментари

Следвайте ни в Facebook