Дебютът в Ещорил не премина по план: Тийм записа поредно ранно отпадане

от в 22:19 на 26.04.2022
Владислав Риждов

Доминик Тийм направи дългоочакваното си завръщане в игра в края на месец март, когато взе участие на Чаланджъра в Марбея, но за момента нещата не се развиват според очакванията за шампиона от US Open. След като допусна загуба в първия си мач от девет месеца насам, австриецът допусна ранно поражение и в Белград, а бившият номер 3 все още изглежда далеч от оптималната си форма. Тийм получи "уайлд кард" за АТР 250 надпреварата в Ещорил, но дебютът му в Португалия не се разви според надеждите на неговите привърженици, тъй като той регистрира поредно ранно отпадане, въпреки че показа по-добра игра от всеки един от предишните си два мача. Този път на пътя му застана французинът Бенжамен Бонзи, който надделя в последователни сетове - 6:3 7:6(9).

Двамата навлязоха уверено в двубоя и спечелиха на нула откриващите си сервис геймове. Проблемите обаче бързо застигнаха Тийм, който още при второто си заставане на сервис линията трябваше да отразява два шанса за пробив. Въпреки че удържа на натиска на Бонзи, скоро след това световният номер 58 материализира третата си възможност, за да поведе с 4:2, а до края се справи безупречно, доближавайки се на сет от победата.

Втората част също започна с експресни подавания от страна на двамата, ала с течение на времето липсата на игрова практика при Тийм започваше да си проличава. Най-добрият австриец изпитваше затруднения при притежаването си на корта и не успяваше по никакъв да затрудни съперника си. Въпреки явните трудности обаче 93-ят в света не позволи на Бонзи да го пробие и така последва логичен тайбрек.

Там обратите не закъсняха. Тийм заличи ранен пасив от 2:0, за да се оттегли с аванс от 4:2 при смяната на полетата. Впоследствие французинът направи нов обрат и дори си осигури мачбол, но "мейджър" шампионът го неутрализира. Самият Тийм пък можеше на три пъти да изравни общия резултат, но не успя и в крайна сметка трябваше да преглътне трето поредно поражение.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дебютът в Ещорил не премина по план: Тийм записа поредно ранно отпадане Владислав Риждов
Теми:  
атп | бенжамен бонзи | доминик тийм | ещорил | обзор | тенис турнир в ещорил

Коментари





Следвайте ни в Facebook