Дебютна Чаланджър победа: 17-годишният Георгиев изхвърли 12-ия поставен на пресявките в Добрич!

от в 17:51 на 08.09.2024
Калоян Соколов

17-годишният Георги Георгиев записа своята дебютна победа в Чаланджър Тура и така завоюва своята втора точка за световната ранглиста в кариерата си. Тийнейджърът през миналия месец записа 4 поредни победи на фючърса в София, достигайки от квалификациите до 1/8-финалите, за да дебютира в класацията на ATP, а днес постигна несъмнено най-престижната си победа към този момент.

Гоергиев получи "уайлд кард" за пресявките на втория пореден Чаланджър в Добрич и напълно оправда доверието към себе си, побеждавайки 12-ия поставен Уилям Грант с 6:4 6:3 (световен номер 622) за 1 час и 30 минути игрово време. Така Георгисе класира за финалния кръг на пресявките, в който ще срещне италианеца Франко Роман (световен номер 897)

Мачът не започна особено положително за Георги и американският му съперник поведе с 3:1, но следващите три гейма бяха спечели от нашия сънародник и той обърна резултата до 4:3 в своя полза. Фаворитът изравни за 4:4, но в следващите два гейма пропиля аванс от 30:0 и сетът отиде в актива на тийнейджъра. 

Втората част стартира мечтано за Георгиев, като той се откъсна напред с 4:0, само че Грант нямаше намерение да го оставя толкова бързо да прекосява финалната линия и навакса двата брейка изоставане.

Българинът обаче спечели 8 от следащите 9 разигравания, за да сложи точка на спора и да се приближи на само една победа от класиране в основната схема на състезанието от категория "Challenger 50".

Денят не беше толкова успешен за другите ни двама представители, а именно Виктор Киров и Антъни Генов, които загубиха в последователни сетове от съответно Кристоф Негриту (световен номер 533) и Федерико Ферейра Силва (световен номер 478).

Утре пък ще стартира основната схема на надпреварата, където ще бъдем представени от Александър Донски, Димитър Кузманов, Динко Динев и 15-годишния Иван Иванов, за когото това ще бъде дебют на подобно ниво, а любопитното е, че още във втори кръг може да се стигне до среща между Кузманов и финалиста от фючърса в София, който само след седмица ще се превърна в най-младия национал в историята на българския тенис за Купа "Дейвис".

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Дебютна Чаланджър победа: 17-годишният Георгиев изхвърли 12-ия поставен на пресявките в Добрич! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | георги георгиев | добрич | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook