Дебютната клей титла е факт: Хуркач разгроми екзекутора на шампиона и взе купата в Ещорил!

от в 19:29 на 07.04.2024
Елеонора Александрова

Хуберт Хуркач затвърди ролята си на един от фаворитите в турнира в Ещорил. Макар и в хода на турнира да бе изпитал затруднения, в крайна сметка световният номер 10 триумфира с първата си титла на червени кортове в кариерата си, надделявайки над сензацията на турнира, Педро Мартинес, с 6:3, 6:4. 

Още в самото начало полякът наложи темпото си със силен сервис и агресивен стил както зад основната линия, така и на мрежата, докато испанецът започна нервно, с немалко грешки в играта си, което се отрази на развитието на финала. В четвъртия гейм, световният номер 10 реализира пробив и установи контрол над събитията в сета. Поддържайки преднината си с прецизни отигравания, Хуркач поведе с резултат 6:3 за по-малко от 40 минути.

Високото темпо, което представителят на топ 10 наложи в първия сет, се пренесе и във втория, като той си осигури преднина още в първия гейм, който бе на подаването на световния номер 77. Впоследствие фаворитът в двубоя не даде възможност на испанеца, а при 4:3 дори имаше възможност за още един пробив. Макар и той да не бе реализиран, преднината бе запазена до самия край на сета и с резултат 6:4, Хуркач ознаменува една от най-сладките титли в кариерата си!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Дебютната клей титла е факт: Хуркач разгроми екзекутора на шампиона и взе купата в Ещорил! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | ещорил | обзор | педро мартинес | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook