Дейвид Хагърти идва в София да обсъди бъдещи проекти за българския тенис

от в 13:37 на 05.12.2018
Георги Христов

Президентът на Световната Тенис Федерация Дейвид Хагърти идва на посещение в България. Той ще е гостува на своя колега Стефан Цветков. Двамата ще обсъждат последните промени в световния тенис и бъдещите предизвикателства пред спорта.

Дейвид Хагърти ще има среща с представители на Американската търговска камара в България, чийто член е тенис федерацията ни. Ще бъдат обсъдени бъдещи проекти за развитието на българския тенис с представителите на американския бизнес у нас. Хагърти ще се срещне с водещи български треньори и администратори от екипа на БФТ.

Президентът на ITF ще има и среща в училище в България.

В качеството си на президент на световния тенис Дейвид Хагърти е в България за трети път. През 2017 година той откри Световната треньорска конференция в София, където взеха участие над 700 треньори от близо 90 страни. Няколко месеца по-рано той изнесе публична лекция в НСА за новостите в стратегията за развитие на Световната тенис централа.

Дейвид Хагърти е президент на ITF от 2015 г., когато в Борда на директорите за пръв път бе избран българин – Стефан Цветков. Хагърти също така е член на Борда на директорите на Женската тенис асоциация (WTA) и Залата на славата на световния тенис (ITHF).

Оцени тази статия:
Дейвид Хагърти идва в София да обсъди бъдещи проекти за българския тенис Георги Христов
Теми:  
българска федерация по тенис | дейвид хагърти | стефан цветков | тенис | тенис бг | тенис новини

КоментариОще по темата


Следвайте ни в Facebook