"Дел По е моят олимпийски палач": Дел Потро се завърна на US Open и тренира с Джокович (видео)

от в 08:08 на 22.08.2024
Калоян Соколов

Хуан Мартин Дел Потро винаги е бил един от най-обичаните играчи в професионалния тенис и е изключително жалко, че Дел По почти през цялата си кариера беше съпътстван от много тежки контузии, които го принудиха да се откаже далеч по-рано, отколкото на нас и на него му се искаше. Самият аржентинец призна до неотдавна, че болката е толкова сериозна, че му пречи дори в нормалното ежедневие, където изпитва сериозни трудности при изкачването на стълби и също така не може да шофира.

Затова беше изключително приятно да видим, че "Нежния Гигант" вече се чувства далеч по-добре и това го накара да приеме поканата да се включи във фен седмицата на US Open. Дел Потро спечели единствената си "мейджър" титла именно в Ню Йорк и в крайна сметка съумя да се завърне още веднъж на своето любимо тенис място, въпреки че не е точно по желания начин.

Южноамериканецът проведе тренировъчна сесия със своя стар познайник Новак Джокович, за когото това беше първо официално занимание на централния корт "Артър Аш", откакто пристигна в Ню Йорк. Това беше повторение на финала от 2018-та, когато сърбинът триумфира над вече бившия тенисист, а впечетлание направи, че плоският форхенд на сребърния медалист от Рио е все още познатата оръжие и се стоварва със същата изключителна скорост в отсрещното поле.

Ноле и Дел По си припомниха старите времена, като "Джокера" се пошегува, че победата му над Дел Потро на тези кортове е най-голямата в неговата кариера, а аржентинецът сподели, че смята същото за триумфа си над сърбина в Рио.

"Ти не ме победи само в Рио! Победи ме преди това и на Игрите в Лондон. Дел По се превърна в моя олимпийски немезис. Палачът ми на Игрите"! - продължи Джокович в същия шеговит тон, а бившият номер 3 му призна, че е плакал от щастие, когато го е видял как печели златния медал в Париж, което му се случвало за пръв път на чужд тенис мач.

Накрая стана ясно, че 24-кратният "мейджър" носител и "Кулата от Тандил" ще изиграят демонстративен мач на аржентинска земя още този декември.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Дел По е моят олимпийски палач": Дел Потро се завърна на US Open и тренира с Джокович (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | любопитно | новак джокович | хуан мартин дел потро

Коментари





Следвайте ни в Facebook