Дел Потро бил на крачка от отказване

от в 18:04 на 05.04.2016
Искрен Минчев

Хуан Мартин дел Потро бе извън игра в продължение на почти два сезона заради травма в китката. Аржентинецът разкри, че дори е обмислял отказване от тениса. "Кулата от Тандил" се завърна в последните седмици сред най-добрите в света.

"Много щастлив съм отново да играя след две години извън тениса. Беше много озадачаващо време с моите контузии. Продължавах да работя за поправянето на ситуацията всеки път.

"Сега чувството е чудесно и отново съм по топ турнирите. Щастлив съм да бъда сред играчите в съблекалнята," заяви аржентинецът.

В кариерата си той е печелил титлата от Откритото първенство на САЩ и е достигал максимум до №4 в ранглистата.

"Наистина ми бе трудно, защото никой не ми осигуряваше решение на проблема бързо. Срещах различни доктори и никой не знаеше нищо за проблема. Надявам се след третата операция китката най-после да е възстановена и да мога да играя. Гледам към бъдещето.

"Бях близо до това да спра с тениса. Особено неприятно да гледаш тенис по телевизията както бе при мен," разкри още Дел Потро.

Аржентинецът признава, че е далеч от най-добрата си форма, но въпреки това вече успя да играе полуфинал в Делрей Бийч. Сега му предстои завръщане и в турнирите на клей. Той се готви за участие в Рим.

"Млад съм още. Само на 27 години. Ако съм здрав ми предстоят много години. Не знам дали ще мога да бъда по-добър от преди. Уверен съм, че ще мога да достигна нивото на топ играчите за в бъдеще."


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Дел Потро бил на крачка от отказване Искрен Минчев
Теми:  
хуан мартин дел потро

Коментари





Следвайте ни в Facebook