Дел Потро надделя над Опелка с 6:4 6:4. Очаква го сблъсък с Макензи Макдоналд

от в 06:00 на 22.02.2019
В
Хуан Мартин Дел Потро спря победния път на Райли Опелка и прекъсна серията му от 6 поредни победи. Американецът дойде в Делрей Бийч с титла от Ню Йорк миналата седмица, а сблъсъка между него и завръщащия се аржентинец се очакваше с интерес.

В крайна сметка мачът не беше особено оспорван, а Опелка загуби след 74 минути на корта с 6:4 6:4. По време на срещата пък имаше точно две точки за брейк, а те бяха  напълно достатъчни, за да може мачът да отиде в сметката на Хуан, който се възползва на 100 процента от тях.

Първата част се реши след ранен брейк на Дел Потро за 2:1, докато във втората двамата запазиха подаванията си до 4:4, където Райли имаше две възможности да затвори гейма, но стабилна игра от основната линия и няколко чудесни ретура,  позволиха на аржентинеца да се добере до точка за брейк, а запазвайки сто процентовата си успеваемост, той направи решаващ пробив.

В последвалия гейм при 5:4 и сервис на Дел Потро, за пореден път шампионът от Ню Йорк не успя да направи нещо особено на посрещане и така, съперникът му продължава напред.



По време на мача, високият Опелка наниза 18 аса, ала на ретур той спечели едва 15 точки, докато Дел Потро успя да вземе с 3 повече - 18, а ключова роля за победата на аржентинеца изигра високият процент точки на второ подаване - 69%.

Съперник на кулата от Тандил в сблъсъка за класиране на полуфиналите ще е Макдоналд.

Американецът записа победа над Гарсия-Лопез аналогично на тази на Хуан. Макензи проби точно два пъти за цялата среща, а на свое подаване на допусна изненади нито веднъж. Срещата между двамата ще бъде първа такава и ще е последната за деня във Флорида, което значи, че ще започне към 3 часа българско време тази нощ.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дел Потро надделя над Опелка с 6:4 6:4. Очаква го сблъсък с Макензи Макдоналд В

Коментари





Следвайте ни в Facebook