Дел Потро: Невероятно е да се завърна в Ню Йорк

от в 21:50 на 29.08.2016
Теодор Кафеджиев

Хуан Мартин дел Потро изрази задоволството си от завръщането си на Откритото първенство на САЩ. Аржентинецът получи специална покана за участие в основната схема на турнира, тъй като заради травма изпадна от първите 100 в ранглистата.

"Това е много щастливо място за мен. След всички проблеми с травми е много емоционално и удовлетворяващо да съм отново тук," заяви той.

"Невероятно е да се завърна в Ню Йорк," допълни Дел Потро за мястото, където спечели първата си титла от Големия шлем. През 2009-а той се справи във финала срещу Роджър Федерер.

"Успехът тук ме кара да се чувствам като истински шампион. Това е наистина специален момент, а стойността на този успех не може да се опише.

"Сега вероятно се наслаждавам на присъствието си тук повече, тъй като знам колко ми е струвало. На всеки ъгъл тук си спомням нещо, което вече съм виждал през 2009-а. Освен това хората ме карат да се чувствам страхотно.

"Предстои ми да играя срещу друг аржентинец. Няма лесни опоненти дори в началните кръгове. Не е лесно да се завърна след случилото се на Олимпийските игри. До края на сезона целта ми е да продължа да играя на най-високо ниво без да чувствам болка в китката. Мисля, че съм на прав път," заяви Дел Потро.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Дел Потро: Невероятно е да се завърна в Ню Йорк Теодор Кафеджиев
Теми:  
us open | хуан мартин дел потро

Коментари





Следвайте ни в Facebook