Дел Потро: Невероятно е! Кариерата ми висеше на косъм, а сега съм на финал

от в 08:14 на 08.09.2018
Калоян Пламенов

Хуан Мартин Дел Потро е щастлив от класирането си на финала на US Open, след като Рафаел Надал се отказа след края на втория сет при 7:6, 6:2 за неговия аржентински противник.

Все пак той не пропусна да изрази съпричастието си към миналогодишния шампион, тъй като много добре знае какво е да си контузен. Дел По бе извън кортовете над година заради проблемите с китката и дори се говореше за край на кариерата му преди време.

"Видях, че Рафа страдаше на корта във втория сет и бе очевидно, че той има проблем с контузия. Опитвах се просто да играя играта си, но видях, че изпитва болка при движения. В подобни ситуации обаче никога не знаеш какво ще се случи, така че гледах да не се разконцентрирам", каза Дел Потро след мача.

"След като видях, че му е все по-трудно да се движи реших да играя по-агресивно и да го накарам да се движи повече. В крайна сметка той бе принуден да се откаже след края на втория сет".

"Не мога да повярвам, че отново съм на финал тук. Съжалявам много за Рафа и контузията му и се надявам бързо да се оправи. Ще дам всичко от себе си да спечеля мача за трофея и да си тръгна с титлата от Ню Йорк".

"Това ще бъде специален момент за мен. Знаете, че имах много проблеми и имаше мигове в които бе просто немислимо, че ще играя отново финал в турнир от "Големия шлем". 

"Сега обаче съм на финал. Ще бъде трудно, разбира се. Най-лошият момент за мен? Да, помня го. Това бе през 2015 година, когато имах много сериозни проблеми с китката и бях на косъм да прекратя кариерата си. Страдах наистина много и не намирах начин как да спра тези проблеми. Депресирах се много и в продължение на няколко месеца се бях затворил в себе си. Ето, че след лошото идва и хубавото". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дел Потро: Невероятно е! Кариерата ми висеше на косъм, а сега съм на финал Калоян Пламенов
Теми:  
us open | открито първенство на сащ | рафаел надал | хуан мартин дел потро

Коментари





Следвайте ни в Facebook