Дел Потро победи Шаповалов в два сета

от в 18:10 на 19.06.2019
В
Хуан Мартин Дел Потро отстрани Денис Шаповалов. Младокът беше видмо по-нестабилния играч на корта и отстъпи след 5:7 4:6.

Още в началото на мача канадецът срещаше трудности по време на подаванията си, но въпреки това успяваше да се спаси. Последваха спокойни минути за двамата тенисисти, които успешно печелеха сервис геймовете си. Сервирайки при 5:5 обаче Денис направи три непредизвикани грешки, а впоследствие направи и двойна грешка, с което предаде гейма, а  ново лесно подаване за съперника му, гарантира успеха в първия сет за Дел Потро.

В началото на втората част двамата играха отново равностойно, но младокът отново се пропука, но този път  на по-ранен етап, при сервис за 3:2. Така въпреки възможността си да върне пробива, той отново направи голям брой неточности, с което по-късно загуби сета, както и мача.

https://twitter.com/TennisChannel/status/1141322849463914496?s=19

Така за 1 час и 16 минути игра почти двуметровия аржентинец се класира за следващия кръг в надпреварата, където ще срещне шампиона от 2017 Фелисиано Лопез, който започна с успех тазгодишното издание на надпреварата.

Фелисиано записа трудна победа - 6:7(4) 6:3 6:4 и елиминира унгареца Мартон Фучович за точно два часа игра.



Определено обаче погледите са насочени към следващия мач на испанеца, на двойки, където Лопес ще си партнира със завръщащия се от контузия - Анди Мъри.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дел Потро победи Шаповалов в два сета В

Коментари





Следвайте ни в Facebook