Дел Потро: Ще пропусна някои турнири на клей, не ме интересува ранглистата

от в 16:01 на 26.03.2018
Тодор Беленски

Аржентинският тенисист Хуан Мартин дел Потро играе страхотно в последно време. Той се намира в серия от 13 поредни победи и две поредни спечелени титли –  в Акапулко и Индиън Уелс.

Кулата от Тиндил достигна безпроблемно и до осминафиналите в Маями, след като в неделя вечер победи 6:2, 6:2 японеца Кей Нишикори.

Дел Потро даде пресконференция, в която обясни, че се чувства изморен и се нуждае от почивка.

„Мисля, че играя добре. Мога да се представям и на още по-високо ниво, но трябва да натрупам още увереност. Победите ми не са лесни, защото се чувствам изморен.

Надявам се да остана по-дълго в турнира, защото той е специален за мен. За последен път сме в Кий Бискейн, така че се надявам да остана още няколко дни“, заяви Дел Потро.

На въпрос дали подобно на миналата година ще пропусне някои турнири на клей, аржентинецът отговори утвърдително.

„Вероятно и този сезон няма да играя много на клей. Може би ще пропусна някои турнири от началото на сезона на червено, за да съм на 100% готов за French Open.

Относно позицията си в световната ранглиста, Дел Потро беше категоричен, че тя не е приоритет за него.

„Винаги съм казвал, че класирането не е важно за мен. Имам добри възможност да продължа да се изкачвам, но наистина не мисля за това. Щастлив съм, че мога да играя тенис отново. Това ме прави щастлив, а не позицията в ранглистата“, категоричен е аржентинецът.

Вижте какво каза още Дел Потро във видеото.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Дел Потро: Ще пропусна някои турнири на клей, не ме интересува ранглистата Тодор Беленски
Теми:  
хуан мартин дел потро

Коментари





Следвайте ни в Facebook