Дел Потро със закачка към Джокович: Този път имаш шанс да спечелиш медал

от в 14:45 на 21.07.2021
Мирела Николова

Олимпийските игри далеч не могат да бъдат определени като успешно състезание за Новак Джокович, след като световният №1 никога през своята блестяща кариера не е печелил златен медал на сингъл и реално погледнато, това е единственото отличие, липсващо в повече от богатата му колекция. Сърбинът е стъпвал на почетната стълбичка единствено на Олимпиадата в Пекин през 2008-а, когато бива награден с бронз.

Голям "препъни камък" за Ноле на Игрите се оказва Хуан Мартин Дел Потро, който спира устрема на балканеца на цели два пъти през годините. Първото поражение от аржентинеца на олимпийски форум за Новак идва през 2012-а в Лондон, когато 20-кратният шампион от Шлема губи битката за бронзовия медал. 4 години по-късно пък Кулата от Тандил нанася една от най-болезнените загуби на Джокович, елиминирайки го още във втори кръг на Олимпиадата в Рио. 

През този сезон обаче Дел По ще трябва да гледа Игрите пред малкия екран, тъй като се възстановява от поредната операция на коляното, която не му позволява да се завърне на корта от лятото на 2019-а насам. 

Вчера Новак Джокович публикува снимка от самолета за Токио, а Дел Потро не пропусна да се пошегува с колегата си и написа като коментар: "Ще следя изявите ти! Този път имаш своя шанс, приятелю!".

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дел Потро със закачка към Джокович: Този път имаш шанс да спечелиш медал Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович | хуан мартин дел потро

Коментари





Следвайте ни в Facebook