Дел Потро: Все още физически не съм на нивото на топ играчите

от в 20:42 на 08.09.2016
Теодор Кафеджиев

Хуан Мартин дел Потро призна, че е много благодарен на публиката в Ню Йорк за отношението към него. Аржентинецът отпадна след загуба от Стан Вавринка, но се просълзи след бурните аплодисменти по негов адрес.

"Това е нещо, което е трудно да се опише с думи. Може да съм допуснал поражение, но никога няма да забравя случилото се. Това бе по-голямо от всеки един двубой. Горд съм, тъй като положих огромни усилия, за да мога да играя тенис отново. Направиха ме много щастлив тази вечер и няма да приемам навътре резултата," заяви Дел Потро.

Очаква се бившият №4 да се завърне в топ 70 от новата седмица в ранглистата.

"Тенисът ми достига все по-високо ниво, но физически все още не съм в оптимално състояние. Не съм на равнището на тези играчи. Важно е да съм здрав и за догодина да бъда на 100%. Вече съм в топ 100, което е добре. Няма да се налага да искам специални покани. Всичко е позитивно," допълни Дел Потро, който най-вероятно ще ограничи изявите си до края на сезона и по-специално в Азия.

Той анализира и мача с Вавринка. "Той бе по-находчив от мен в края. В края пласираше бекхенда си по-линиите, използваше слайс. Накара ме да тичам много и бях изтощен след края на третия сет. Това бе ключово. Смятам, че се получи добър мач."


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Дел Потро: Все още физически не съм на нивото на топ играчите Теодор Кафеджиев
Теми:  
хуан мартин дел потро

Коментари





Следвайте ни в Facebook