Дел Потро за периода на възстановяване: Мислех си ужасни неща

от в 01:08 на 20.02.2019
Георги Христов

Хуан Мартин дел Потро призна, че последните месеци са били много трудни за него. Световният №4 счупи капачка на коляното си през октомври и едва тази седмица предстои да се завърне на АТР 250 турнира в Делрей Бийч.

"Мислех си ужасни неща. Сякаш това беше последният ден в живота ми. Никога не съм очаквал да получа фрактура в коляното. След няколко тежки дни започнах да вярвам на докторите ми, че отново ще мога да играя тенис. В момента мисля, че съм на път отново да бъда конкурентноспособен.

"Изминаха четири месеца и това е добър възстановителен период преди да започна участие в турнир. Знам, че ще ми бъде трудно да бъда готов за големите турнири и да задържа високото си място в ранглистата. Добре ми е познато, защото съм преминавал през това в миналото. Това обаче е моят живот и знам как да преодолявам проблемите," сподели аржентинецът.

"Най-важното е да съм здрав и след това ще мисля за тениса. Турнирът в Делрей Бийч идва в удобен момент, за да видя в какво състояние са коленете ми по време на мач и да преценим какво ще правим занапред. Готов съм за мачовете. Трябва ми малко увереност в тялото и играта ми.

"Обичам това, което правя и имам късмета да съм обграден от добри приятели и семейството ми, които ме подкрепят да работя, за да съм по-добър и да се наслаждавам на живота. Не очаквах на 29 години да стигна до рекордното си класиране в ранглистата. Сега искам да проведа целия сезон като бъда здрав и след това да изненадам себе си."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дел Потро за периода на възстановяване: Мислех си ужасни неща Георги Христов
Теми:  
тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в делрей бийч | хуан мартин дел потро

Коментари





Следвайте ни в Facebook