Делбонис показа характер и елиминира Димитров в Женева

от в 17:20 на 21.05.2019
В
Стабилен Федерико Делбонис влезе късно в мача, но все пак не закъсня и след обрат елиминира нашия Григор Димитров. Двамата прекараха един час и 32 минути на корта и след 6:1 4:6 2:6 определиха съперника на миналогодишния шампион - Мартон Фучович, във втори кръг.

Димитров започна агресивно срещата и след няколко добри атаки и ас по правата откри сметката си в мача, като впоследствие той моментално се и добра до точки за брейк след мощен ретур от бекхенд в следващия гейм. Тогава Григор демонстрира солидност и успя да затрудни твърде много съперника си с дълбок форхенд, а по този начин и се добра до първи пробив в срещата.



Прогреса в играта на българина продължи, включвайки и повече разнообразие и държейки топката дълбоко в играта, а това се случваше и в комбинация със силните начални удари и не малкото агресия. Това веднага даде и ефект на резултата, като на бърза ръка за едва 15 минути нашето момче поведе с 5:0.

Федерико все пак се добра до следващото си подаване, но това беше и последният гейм за сета на аржентинеца, защото отново пласиращ перфектно серивисите си Димитров мина през бърз гейм и затвори сета.

Делбонис все пак показа характер и след два аса този път не допусна да бъде пробит в откриващото си подаване, а Димитров "повтори" упражнението и благодарение на добре изградени атаки изравни. Последваха два лесни гейма за сервиращите, а въпреки че Димитров навакса пасив от 40:0 в последвалото подаванена Делбонис, той не успя да се добрере до брейк и изостана с 3:2.



След почивката късмета на Димитров видимо го изостави, а благодарение на това Делбонис се добра до два брейкбола, като тогава той и успя да реализира първия си пробив в срещата, след като с хубав форхенд в движение размина принудения от мрежата да излезе напред Григор. Нашето момче обаче не се предаде и моментално се добра до точки за рибрейк след нова доза агресивни отигравания, но въпреки търпеливата му игра в точките за пробив, той не успя да се добере до пробива веднага. Последваха няколко дюса, а българинът заслужено, след хубава контра, се добра и до трети брейкпойнт, където този път аржентинецът изкара топката, а по този начин и резултатът набъбна до 3:4 и сервис на Димитров.

В осмия гейм Григор започна да си връща самочувствието и след ново бързо подаване успя да изравни за 4:4, а именно тогава нашето момче реализира и една от точките на мача:

https://twitter.com/WeAreTennis/status/1130834706373730304?s=19

Федерико все пак показа положителното си израстване в сета, в сравнение с първата част, и след безпроблемен гейм се добра до 5:4, а спомогнат от няколко грешки на Димитров и не убедително излизане на мрежата, се добра и до сетбол. В този момент последва нова непредизвикана от до момента доста сигурния и агресивен форхенд на Григор, а по този начин и българинът загуби сета.

Третата част започна положително за нашето момче, като той след серия от грешки на Федерико, успя да пробие, но "връщайки жеста" с двойна при 30:30 и непредизвикана при брейкбола, Григор изпусна преднината си.



Делбонис впоследствие стабилизира подаването си и съумя да го запази, а Димитров за сметка на това отново бе пробит. Това стана, след като макар и трудно, наваксвайки пасив от 40:0, Федерико се добра до дюс, а тогава нова двойна, последвана и от удар с рамката на българина, излязъл в аут, левичарят си изгради актив от 3:1.

Последваха категорични сервис геймове за всеки от сервиращите, а най-после Григор започна да намира първия си сервис и по този начин той взе своето последвало подаване на нула. Това обаче не стресна Делбонис и въпреки че аржентинецът започна с двойна грешка, след нова непредизвикана на Григор в дълго разиграване, Федерико дръпна с 5:2.

Тогава колебанията у българина на начален удар се завърнаха отново, като той набързо изостана с 15:40, а след неловък опит за инкорпориране на прийома сервис-воле, където бекхенд волето на Григор излезе доволно в аут, аржентинецът ликуваше.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Делбонис показа характер и елиминира Димитров в Женева В

Коментари





Следвайте ни в Facebook