Делгадо за работата с Григор: Толкова е талантлив, че ме кара да се чувствам като фен на мачовете

от в 20:08 на 31.03.2024
Калоян Соколов

Джейми Делгадо се присъедини към екипа на Григор Димитров за началото на сезон 2023 и положителните резултати не закъсняха. Британският специалист помогна на Григор да възвърне своето самочувствие на корта, добавяйки нужната щипка агресия в тениса му и също така настоя българинът да качи немалко количество мускулна маса, което му помага към момента да държи високо ниво на игра за по-дълъг период от време. 

Силните резултати от страна на първата ни ракета не закъсняха и Делгадо бързо се превърна в неделима част от щаба на бившия номер три, като си поделя ролята на негов наставник заедно с Даниел Валверду. Самият Димитров признава, че веднага са си паснали по най-добрия възможен начин със своя нов наставник и наскоро сподели, че Делгадо е един от най-здраво работещите хора, с които някога се е срещал.

Дългогодишният треньор на Анди Мъри също не крие огромното си задоволство от това, че има шанса да бъде в екипа на най-добрия български тенисист и разказа следното преди финала в Маями, на който неговия състезател ще премери сили с Яник Синер:

"Страхотно е да гледаш мачовете на Григор от ложата му. Понякога ме кара да се чувствам като негов фен, а не треньор. Истинско богатво е да работиш с толкова талантлив играч, защото има нужния технически арсенал, за да приложи всяко едно мое указание. Всичко това прави нашето приключение много вълнуващо и има място за подобрение, дори когато Григор побеждава най-добрите в света" - разкрива специалистът.

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Делгадо за работата с Григор: Толкова е талантлив, че ме кара да се чувствам като фен на мачовете Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | джейми делгадо | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook